Gå till innehåll
Bohuslän-Dal Konståkningsförbund
Bohuslän-Dal Konståkningsförbund

Utdelning av Stipendiumen Glädje, Glöd och Gemenskap

Vid årsmötet för Bohuslän-Dals konståkningsförbund 12e September 2023 delades stipendiumen glädje, glöd och gemenskap ut till de nominerade. Stort grattis till årets stipendiater!

Syftet med stipendierna är att BDKF vill visa uppskattning till den eller de som sprider Glädje, Glöd och Gemenskap inom konståkningen i distriktet. Det kan vara åkare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter, vårdnadshavare eller någon annan som har bidragit med det där extra som har skapat Glädje, Glöd och Gemenskap.

Glädje

BDKFs ordförande Alexandra Von Essen (till vänster) och BDKFs GLÄDJE stipendiat 2023 Tuwa Willman (till höger).

Nominering: Tuva från Uddevalla och jag åker inte i samma klubb men man blir alltid glad när man träffar henne och vi skrattar väldigt mycket tillsammans.

Glöd

BDKFs ordförande Alexandra Von Essen (till vänster) och BDKFs GLÖD stipendiat 2023 Team Seaside, här representerade av Ina Trolle (till höger).

Nominering:
Oavsett tävlingsprestation visar Team Seaside sin passion för sporten. De har under tävlingssäsongen 22-23 visat att de har en stark kämparglöd. Nerverna höll för ett andra SM-guldet. Under säsongen har de fått jobba mycket med sig själva. Synkro är ingen lätt gren eftersom den individuella prestationen är avhängigt av lagets prestation. Att kunna stötta varandra vid motgångar är inte lätt men tjejerna har lyckats tack vare sin gemensamma passion för sporten och fantastiska tränare och lagledare.

Under året har de fått fina vitsord från internationella tävlingsarrangörer och visar att de är värdiga att representera Sverige som nation. Citerar arrangörens Facebook inlägg från tävlingen ”Spring Cup” i Milano som gick av stapeln i februari 2023.

Tävlings dag 1: ”Team Seaside from Sweden showed us how much fun Synchro skating is. Their smiles and stamina conquered all the spectators.”

Tävlingsdag 2: ”With Team Seaside Junior things started heating up for the rest of the afternoon. Tension gave way to fully blown joy.”

Gemenskap

BDKFs ordförande Alexandra Von Essen (till vänster) och BDKFs GEMENSKAP stipendiat 2023 Sofie Thuvik (till höger).

Nominering: Sofie har varit tränare i över 20 år i klubben. Sofie visar varje träning stort engagemang för varje åkare, hon ser alla och utgår alltid från åkarens egen utveckling och behov. Som synkrotränare är hon också mån om att alla får sin plats i laget och att alla får vara med i gemenskapen på både träningar och tävlingar. Hon är engagerad, lyssnar, tröstar och är en stor tillgång för både åkare, styrelse och föräldrar.

Åter igen, stort grattis till årets Stipendiater!

Publicerad: 2023-10-01

Senast uppdaterad: 2023-10-01

Samarbetspartners