Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stockholm Trophy med 335 åkare

Sportlovet räddat för alla stockholmare som är hemma nästa vecka - en av Europas största internationella klubbtävlingar går av stapeln i Upplands Väsby den 3-7 mars. Ett ypperligt tillfälle att se några av morgondagens Europamästare tävla i Stockholm.

 

Tävling under fem dagar. Tolv länder representerade. 63 deltagande klubbar och hela 335 åkare tävlar. 37 pojkar och 6 paråkningspar. 27 tekniska funktionärer från fyra länder och en stor mängd volontärer ser till att Stockholm Trophy kan genomföras.

Tävlingen är den sjätte i ordningen och arrangeras av Upplands Väsby Konståkningsklubb (UVKK) för tredje året i rad. Första tre åren arrangerades tävlingen av Stockholms Konståkningsförbund och hette då Hans Linds Trophy.

Pia Petterson, ansvarig tävlingsledare:

- Utan hjälp från alla fantastiska volontärer från UVKK och Boo SK hade det inte gått att genomföra en tävling av denna storlek. Precis som tidigare år hjälper dessutom intresserade föräldrar från övriga deltagande Stockholmsklubbar till med arbetet runt tävlingen. Ett stort tack till er alla!

Från Sverige deltar på ungdomssidan 6 uttagna åkare från "Ungdomslyftet" och många av landets bästa juniorer. Vill du veta mer om Ungdomslyftet, klicka här Länk till annan webbplats..

Korta fakta om Hans Linds Trophy/Stockholm Trophy

2005 – Match mellan Sverige-Finland med 92 åkare, tävling i 2 dgr

2006 – 8 länder deltar med sammanlagt 144 åkare, tävling i 3 dgr

2007 – 11 länder deltar med sammanlagt 212 åkare, tävling i 3 dgr 

2008 – 9 länder deltar med sammanlagt 275 åkare, tävling i 4 dgr

2009 – 9 länder deltar med sammanlagt 350 åkare, tävling i 5 dgr

2010 – 12 länder deltar med sammanlagt 335 åkare, tävling i 5 dgr

För mer information om tävlingen, program och startlistor klicka här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2010-02-24

Senast uppdaterad: 2014-09-13

Samarbetspartners

Sponsorer