Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseskildring från Team Boomerang - Stockholm Ice och VM i Colorado Springs

Sara Sandberg från Team Boomerang berättar om teamets upplevelser av Stockholm Ice i Globen, Stockholm och VM i Colorado Springs, USA. Härliga minnen för livet och naturligtvis fantastiska upplevelser att ta med sig!

 

Stockholm Ice

Resan började för oss redan den 1 april då vi tidigt på morgonen åkte med Brännö buss till Stockholm där Team Boomerang hade fått den stora äran att visa upp teamåkning på premiären av Stockholm Ice i Globen.


Globen

När vi kom fram till Stockholm gick vi direkt över till Globen och körde ett ispass där vi gick igenom ljussättningen mm. Vi körde även ett genrep innan det var dags för showen. Att få åka inför ett i princip fullsatt Globen, med en mycket entusiastisk publik, med massa fräcka ljus på en show fullspäckad med konståknings- stjärnor var en obeskrivlig känsla! Åket var dessutom riktigt bra!


Stepháne Lambiel

Vi är glada och stolta att vi fick delta och representera svensk teamåkning - visa vad det är för något - för de som förr aldrig fått se sporten live. Det var verkligen ett minne för livet och något som vi alltid kommer att komma ihåg! Showdagen avslutades med mingelmiddag med alla andra deltagare i showen, lite tacktal mm. En bra avslutning på en mycket lyckad tillställning!

Detta var givetvis också en nyttig erfarenhet och ett mycket bra genrep inför VM! 


Stylade av Makeup Store

Colorado Springs

Redan klockan 4 på morgonen efter showen så åkte vi mot Arlanda för att ta flyget över Atlanten till Colorado Springs. Resan var lång, ca 22 timmar, men den gick bra och väl framme så fick vi ännu ett jättefint hotell.


Lite paus

De första dagarna var lugna med shopping, solning, fys och isträning. Besökte även ett konståkningsmuseum där dom hade massa intressanta saker att titta på. Bland annat olika VM medaljörers klänningar, den första skridskon, lite filmer, historia mm. De hade även en egen Teamåkningsdel där de berättade om dess uppkomst och historia.


Konståkningsmuseet, Tara Lipinskis klänning från guldåket i OS längst till vänster


Shopping

Isträningarna var ganska tunga i början vilket vi var beredda på då vi nog inte hade kommit in i dygnsrytmen ordentligt plus att vi befann oss på 1800 m höjd över havet, vilket gör det fysiskt jobbigare. Därför hade vi redan innan planerat att köra en hel del fysträning med löpning och styrka de första dagarna för att anpassa kroppen på bästa sätt. När tävlingen närmade sig och vi hade varit där ett tag så kände man stor skillnad, kroppen hade börjat ställa om sig och på de sista träningarna var konditionen och orken på topp igen och åken var riktigt bra! 


Redo för tävling

Tävlingen drog i gång på fredagen och det var äntligen dags för det vi alla väntat på så länge!! Det var nu det gällde att få ut de otaliga timmar av träning nötande och slit på ETT åk. Vi var taggade till tänderna och det skulle bli riktigt roligt att äntligen få starta tävlingen!


Förberedelser

I korta programmet åker vi till Adiago av Lara Fabian, ett program som växt sig starkare under säsongen. Speciellt har vi jobbat mycket med att förmedla en känsla till musiken och detta ville vi nu verkligen få fram! Åket var hur fint som helst och klänningarna var jättevackra på isen. Känslan vi ville förmedla fanns där och det var gåshud på armarna större delen av åket. Vingarna, passeringen, moves in the field och blocket - allt gick precis som det skulle.


Kortprogrammet

Dessvärre drabbades vi av ett fall i slutet av näst sista elementet (triangel passeringen), vilket drog ner en del på poängen. Dessutom var tekniska panelen extra hård idag och vi fick en hel del moment nedvärderade så vår poäng var inte riktigt vad vi väntade oss och vi låg på 11 plats strax efter Japan.

Inför långprogrammet dagen därpå var vi rejält revanschsugna och samtliga i laget hade som mål i sikte att klättra uppåt i resultatlistan. Temat för långprogrammet är Mannen med järnmasken och även det programmet har vuxit sig starkare och starkare under säsongens gång och vi ville verkligen få till ett bra åk som vi kunde känna oss nöjda med!


Långprogrammet

Dessvärre gick det inte heller idag som vi ville och vi drog även denna dag på oss fall (2 st). När musiken var slut så visste vi nog allihopa att det skulle inte bli någon klättring och vi skulle inte nå vårt uppsatta mål (topp 10). Poängen blev som väntat ganska låga, men trots ett inte så lyckat åk så behöll vi åtminstonde vår 11:e placering. Men det var ett gäng besvikna åkare, tränare och lagledare efteråt.

Tävlingen avslutades med mottagning och tal från Svenska Konståkningsförbundets representanter Petra Tyrbo och Anna Nylén. Dom sa fina och peppande ord, tackade våra fantastiska lagledare och givetvis vår tränare Helen Wieland och ass. tränare Diana Tolsa. Efter mottagningen så drog vi vidare till Skaters party och resten av kvällen umgicks vi med teamåkare från andra länder och fick nya bekantskaper och en hel del skratt trots allt.

Sammanfattningsvis är vi klart besvikna över att vi inte uppnådde vårt mål, men det var en nyttig erfarenhet och en upplevelse att få tävla i USA där sporten är så mycket större än vad den är i Sverige.

Isen är hal och allt kan hända - tyvärr gick det inte vägen denna gång. Men vi satsade och gav verkligen allt vi kunde och det kan ingen ta i från oss! Nu laddar vi om och har haft auditions, vår nya säsong har redan startat för att nå ännu högre och kunna prestera än mer nästa säsong. Då skall vi visa alla vad vi kan, för Team Boomerang kommer alltid tillbaka!

MVH Team Boomerang/Sara Sandberg

Publicerad: 2010-06-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer