Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nytt från Styrelsen

Förbundsstyrelsen, kommittéordföranden, personal samt valberedningens ordförande träffades i helgen som gick för ett planeringsmöte om svensk konståkning idag och i framtiden. Mötet leddes av förbundets orförande, Maria Meyer-Martins.


Maria Meyer-Martins, SKF:s ordförande

Den gångna helgen hade styrelsen planeringsmöte inför den verksamhetsplan som ska tas fram till årsmötet den 2 juni nästa år. Vi började med att orientera oss om var vi befinner oss just nu i förhållande till de mål vi har för innevarande verksamhetsår. Därför var både kansliets personal med, samtliga kommittéordföranden och valberedningens ordförande.

Vi kunde konstatera att vi är på god väg att uppfylla flera av våra mål, även om vi inte hunnit hela vägen fram. På elitsidan känns det förstås extra roligt att vi lyckats ta två internationella medaljer under den här tvåårsperioden – Alexander Majorovs brons på JVM i vintras och nu Victoria Helgessons brons på Grand Prix-tävlingen Skate America för några veckor sedan. På teamsidan har det också gått åt rätt håll med Team Surprise bara 0,9 poäng från en medalj på VM i Helsingfors och Team Boomerangs åttonde plats.

På bredd- och utvecklingssidan jobbar vi med att få igång fler team, attrahera fler killar till vår idrott och så stöttar vi utvecklingen av paråkning och isdans. Förhoppningen är att fler par följer i deras isspår.

Vi har också diskuterat tävlingsverksamheten, som utvecklat åkarna, men som samtidigt kräver att vi ökar antalet tekniska funktionärer, varför fler utbildningsinsatser krävs.

Vi konstaterar också att vi är mitt uppe i en intensiv säsong och att den kräver all vår energi, men att vi är fullt inställda på att göra allt för att den ska bli lyckad. Våren blir späckad med Leon Lurje Trophy, JWCC, Team-VM, Elitseriefinal och Stockholm Ice!

Vi satsar på ett tidigt årsmöte i Stockholm/Arlanda den 2 juni och en möjlighet att pusta ut till sommaren! (Den kommer snabbare än vad man tror!)

Vi kommer att fortsätta planeringsarbetet i vecka 7 med ett styrelsemöte och en fortsättning av planeringsmötet. Kansliets personal och kommittéordförandena bjuds in och även distriktsordförandena, som först kommer att ha egen tid på lördagen för att sedan träffa styrelsen på söndagen. Då ska ett utkast till verksamhetsplan och budget för 2012-2014 vara klart.

I maj sammanträder styrelsen igen och utifrån hur det ekonomiska resultatet ser ut efter 2010-2012, kommer styrelsen att fastställa förslaget till verksamhetsplan och budgetram 2012-2014 som läggs fram till årsmötet. Boka in årsmötet redan nu med andra ord!

Nu närmast börjar vi ladda inför den stundande team-säsongen och SM-veckan i Malmö i december. Det ska bli spännande!

Maria Meyer-Martins
Ordförande

Foto: Privat

 

Publicerad: 2011-11-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer