Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse från Team Convivium och Team Boomerang

Team Convivium och Team Boomerang har varit i franska Rouen och tävlat. Här kan du läsa deras reseberättelse. Bilden ovan visar Team Boomerang.

 

Team Conviviums reseberättelse

Hela Convivium var riktigt taggade inför resan till French Cup. Trots att vårt lag drabbats av magsjuka, kunde vi ha en grym sista träning som höjde självförtroendet inför helgens tävling i Rouen, Frankrike.

Den officiella tävlingsträningen inför korta programmet gick som planerat och det kändes väldigt stabilt och fokuserat. Väl på tävling utfördes programmet bra, dock med ett fall. Tyvärr fick vi inte de tekniska poäng vi ville, och vi fick nöja oss med en åttonde plats efter fredagens korta åk.

Efter en hyfsat bra officiell träning på lördagen var hela laget taggade till tusen inför långa programmet! När vi fått den rätta känslan efter fix med hår och smink var vi redo för vårt fartfyllda program. Med vår otroliga utstrålning och glädje levererade vi ett toppenåk, och med det behöll vi vår 8:e plats i det otroligt starka starfältet.

Team Convivium är efter denna helgens tävling nöjda med sin prestation och ser väldigt mycket fram emot nästa tävling som går av stapeln i Milano, Italien.

Team Boomerangs reseberättelse


Äntligen var det dags för Team Boomerang att göra säsongens första internationella tävling. Vi körde ett ispass i Scandinavium på tisdagkvällen innan vi satte oss i bussen som skulle ta oss ner till Rouen.

Vi var framme ganska sent på onsdagskvällen och laddade inför våra träningspass dagen därpå. Träningen gick jättebra och vi kände oss redo att tävla!

Så kom fredagen och äntligen var det dags att tävla! Vi hade dragit startnummer 7 vilket var precis i mitten då det var 14 st seniorlag med i tävlingen. Vårt tema i kortprogrammet är Tango och vi älskar verkligen att åka det och få förmedla våran glädje ut till publiken.

Det var energi redan från start och vi satte ribban högt med en gång genom att göra en riktigt snyggt genomförd triangel-passering som gav oss enbart plus 2 i GOE och dessutom en plus 3! Det var ett bra åk med några små missar, men i det stora hela var vi ändå nöjda med vår prestation. Dock var inte tekniska poängen på vår sida, vilket resulterade i lägre poäng än vad som krävdes för att vara med uppe i toppen. Vi var rejält revanschsugna och vissa ville gå ut och köra vårt långprogram med en gång. Men det fick givetvis vänta till dagen därpå.

Och så kom lördagen och vi skulle äntligen äntligen få visa upp vårt långprogram som vi alla verkligen älskar! Temat där är Bollywood. När vi gick ut mot isen och såg allt folk på läktaren och kände stämningen som var i ishallen, så kände man hur adrenalinet pumpade och nu ville vi verkligen få till ett riktigt riktigt bra åk!

Början var magisk och vårt första element No hold fick höga GOE poäng av domarna. Vi hade tyvärr en oturlig miss i vårt lyft, men annars var det ett helt OK åk, inte det bästa men många element var riktigt riktigt bra och energin och glädjen vi visade på isen smittade av sig ända upp på läktaren! Efter åket var det folk som ställde sig upp och andra lag var framme vid kiss and cry och berömde oss och vårt fina program! Tyvärr fick vi även denna dag låga tekniska poäng, vilket gjorde att vi inte lyckades knappa in avståndet till lagen före oss och vi slutade därmed på en 6:e plats av 14.

Det har varit en jättebra och lärorik erfarenhet och som vanligt så håller tävlingen i Rouen mycket hög klass; bra och många lag, bra organisation samt en stämning och energi på läktaren som ingen annan internationell tävling når upp till.

I det stora hela är vi ändå nöjda med vår prestation och vi har fått mycket positiv respons från alla möjliga håll. Och båda våra program har verkligen gjort avtryck på folk. Nu är vi samtliga väldigt taggande att bege oss hem och träna och finslipa för att få ordning på vår tekniska poäng. Vi har höga mål och det är de målen som driver oss framåt och nu tar vi sikte mot nya högre höjder. Team Boomerang kommer alltid tillbaka!

Foto: Ulf Zetterlund

Publicerad: 2012-02-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer