Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse från Neuchâtel Trophy av Team Seaside

Efter bra träningar under onsdag och torsdagen kände vi oss otroligt laddade och förväntansfulla inför tävlingsdagarna på Neuchatel Trophy.


Vi började dagen med en bra och fokuserad officiell träning och kände oss därefter redo att gå ut och ge järnet i kortprogrammet.

Med en härlig känsla och bra inlevelse gick vi ut på isen. Första delen av programmet gick bra men tyvärr drabbades andra delen i programmet av två fall och lite snubbel, vilket gjorde att vi fick nöja oss med låga tekniska poäng. Vi placerade oss på en 6:e plats efter kortprogrammet.

Ny tävlingsdag och nya tag! 

Vi kände oss otroligt revansch sugna när det var dags för tävlingsdag nummer två, friåkningen.

Även denna dag hade vi en fokuserad och väl genomförd officiell träning. Med några timmars pepp och musik vad vi otroligt laddade för att gå ut på isen och kriga med vårt Chessprogram. Vilka skulle vinna, de svarta eller de vita pjäserna?


Efter ett fartfyllt åk med en härlig inlevelse igenom hela programmet segrade de svarta pjäserna över de vita! När vi släppt våra karaktärer och kom av isen var vi jätte nöjda med vårt åk och prestation under friåkningen. Poängen vi fick räckte till en 5:e plats efter friåkningen men med den sammanlagda poängen placerade vi oss på en 6:e plats i tävlingen.

Avslutningsvis tyckte vi att den tekniska panelen var väldigt tuff i sin bedömning däremot känner vi oss nöjda med våra programkomponenter som vi fick av domarpanelen.

Vi åkte hem efter en bra resa med en härlig känsla efter vårt Chessprogram och laddar nu inför Svenska Mästerskapen 2-4 mars i Jönköping!

Team Seaside 

Publicerad: 2012-02-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer