Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Marina Johanssons stipendium 2016 tilldelas Alexander Majorov

Familjen till bortgångna Marina Johansson startade i samband med Minnesgudstjänsten i november 2011 en Minnesfond. Idag, torsdag den 16 juni som är Marinas födelsedag, delas det femte stipendiet ut ur fonden. Mottagare är Alexander Majorov.

Marina Johansson började sin konståkningskarriär hemma på Tjörn och åkte i Tjörns KK fram till 1994. Ett par år senare började Marina att fotografera mer och mer, och var vid sin bortgång en erkänt mycket duktig konståkningsfotograf som anlitades av många, däribland både Svenska Konståkningsförbundet och Internationella Skridsko Unionen (ISU).

Marina hade även ett stort intresse för synkros utveckling, och var under många år en engagerad och mycket omtyckt medarbetare i Elitkommittén för Team & Isdans (numera Elitkommittén för Synkroniserad Konståkning).Marina Johansson vid rink side (foto: Mireille Geurts )

I samband med Minnesgudstjänsten som hölls i Klädesholmens Kyrka på Tjörn den 12 november 2011, startade Marinas familj en Minnesfond för att hedra minnet av Marina med syftet att främja svensk konståkning.

Nu har beslutet tagits om vem som ska få det femte stipendiet och det delas ut på Marinas födelsedag: 

Alexander Majorov, Luleå KK, med motiveringen:

"Alexander har under många år varit vår främste manliga konståkare men många fina resultat, bland annat den historiska 14:e platsen på OS 2014. Vi i Marinas familj har i år valt att ge hennes minnesstipendium till Alexander då han satte sin egen karriär åt sidan för att kunna donera benmärg till sin sjuka far, ställa upp som tränare i hans ställe, samt ändå kämpa sig tillbaka till att kunna tävla på EM och där placera sig på en 11:e plats. Tyvärr fick han då början till en stressfraktur som gjorde att resten av säsongen fick ställas in. Vi hoppas att vårt stipendium kan vara till hjälp att få tillbaka Alexander till världseliten igen."


Alexanders favoritbild tagen av Marina under landslagslägret september 2009

Stipendiet är på 10 000 kr.

Alla som vill hedra minnet av Marina uppmanas att skänka ett bidrag till Marinas Minnesfond på bankkontot: 8356-8, 74 654 473-3 (Tjörns Sparbank)

Publicerad: 2016-06-14

Senast uppdaterad: 2016-06-16

Samarbetspartners

Sponsorer