Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nysatsning i Karlskrona

Efter över ett års intensivt arbete kunde Karlskrona Allmänna Skridskoklubb, Lördagen den 24 augusti, äntligen inviga No Fall-selen som monterats upp i taket på ABB Arena Karlskrona.

Selen monterades i april efter ishallens stängning och är en del av projektet Jämlik Ishall vilket bedrivits i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Tack vare bidrag och stöd från Allmänna Arvsfonden, Jämlik Ishall, Blekinge Idrottsförbund och Karlskrona Kommun är nu selen på plats och klar att användas av åkare. Selen möjliggör också att personer med funktionsnedsättningar ska kunna åka skridskor och få uppleva den härliga känslan av att glida fram på isen. Klubben kommer även att kunna använda selen för hoppträning inom konståkning.

 

Med installationen i Karlskrona har nu nitton ishallar i Sverige No Fall-selen på plats.  

 

Invigningen presenterades i samarbete med Viktoria Helgesson som är ambassadör för Jämlik Ishall och Kristoffer Berntsson, två av Sveriges mest framgångsrika konståkare i modern tid. Bandet klipptes av Alexander från Funki Skate och Thyra Spitzenberger från klubbens konståkningsverksamhet som tillsammans demonstrerade selens olika användningsområden.

 

Publicerad: 2016-09-21

Senast uppdaterad: 2016-09-21

Samarbetspartners

Sponsorer