Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Höstens isdans- och solsodanssammandrag i Nacka

Helgen den 24-25 september deltog 25 åkare vid ett isdans- och soldanssammandrag i Nacka. Sammandraget arrangerades av Svenska Konståkningsförbundets Utvecklingskommitté i samarbete med Nacka Teamåkningsklubb med ekonomiskt stöd från Idrottslyftet.

Höstens isdans- och solsodanssammandrag i Nacka 2016

 

Helgen den 24-25 september deltog 25 åkare vid ett isdans- och soldanssammandrag i Nacka. Sammandraget arrangerades av Svenska Konståkningsförbundets Utvecklingskommitté i samarbete med Nacka Teamåkningsklubb med ekonomiskt stöd från Idrottslyftet.

 

Sammandraget riktade sig till isdansare och solodansare på alla nivåer med intresse att utveckla sin isdans och solodans med hjälp av erfarna isdanstränare - Karin Skarstedt, Nacka Teamåkningsklubb, och Aliki Stergiadu.

 

Aliki Stergiadu, är internationell TS i isdans och har en lång meritlista inom isdansen. Hon har tävlat i isdans för både Sovjetunionen, Lettland och Uzbekistan (JVM 1991, NHK 1993, OS i Lillehammer 1994). Vi hade även förmånen av att ha en nationell isdansdomare med på sammandraget, Catharina Bexander

.

 

Deltagarna kom från Stenungsunds KK, Östermalms KK, Nacka TK och Värmd ASK. Med 2-3 ispass per dag under två dagar drillades åkarna i isdansens grundsteg, säsongs mönsterdans för juniorer, seniorer och solodansare samt fridansövningar.

 

- Det är roligt att det var fler par som var med den här säsongen, säger Karin Skarstedt, Nacka Teamåkningsklubb. Vi vill ju gärna sprida isdansen och solodansen till fler föreningar och hoppas att de som är med kan inspirera åkare i sina hemmaklubbar.

 

Foto Jamie Hull.

Publicerad: 2016-09-29

Senast uppdaterad: 2016-09-29

Samarbetspartners

Sponsorer