Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Konståkningen tar plats på Winter games-utställningen på Tekniska Muséet

I helgen öppnades portarna till utställningen Winter games på tekniska Muséet i Stockholm. 3000 besökare togs emot under premiärhelgen till utställningen som kommer att pågå ett år.

Utställningen Winter games är en mångsidig presentation av vintersport, vintersportskultur och diverse fenomen kopplat till vinter. Här kan besökare i alla åldrar prova olika grenar, till exempel backhoppning, konståkning, bob, skidskytte, hockey och många fler. Besökaren får även möjlighet att prova andra roliga vinteraktiviteter som till exempel att konstruera en igloo och kasta prick med snöbollar.

Den som besöker konståkningsmontern kan, förutom att testa centrifugalkraften och göra piruetter, få se Adrian Schultheiss dräkt från OS i Vancover 2010 då han blev först i norden att utföra en kvadruppel på tävling, Viktoria Helgessons dräkt från EM i Globen 2015, Joshi Helgessons vackra ”fågeldräkt” från säsongen 2013/2014 samt Alexander Majorovs dräkt från OS i Sotji 2014.

Läs mer om utställningen genom att klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2017-02-21

Senast uppdaterad: 2017-02-21

Samarbetspartners

Sponsorer