Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Konståkning på Stockholm Pride den 5 augusti

Lördagen den 5 augusti anordnas Skandinaviens största pridetåg i Stockholm – en färgsprakande manifestation för alla människors lika värde, en värdegrund helt i linje med svensk konståkning och svensk idrott.

Konståkning är en idrott för alla. Därför bjuder Svenska Konståkningsförbundet nu in alla våra distrikt, föreningar och medlemmar att gå tillsammans med oss i årets Pridetåg. Tillsammans med Riksidrottsförbundet och andra idrotter går vi under parollen ”Idrotten gör Sverige starkare”.

Vi hoppas att så många som möjligt av er ute i konståkningssverige vill gå med oss och visa att konståkning är en idrott för alla och att vi står upp för allas lika värde. Ta på tävlingsdräkten, häng skridskorna runt halsen eller kom som du är och representera vår idrott! Det är fritt fram att visa upp konståkning precis som vi vill i tåget. Kanske någon är en fena på rullskridskor…?

Årets paradväg: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP. 

Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera. 

Paraden genomförs under demonstrationsrätten och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Paradtåget består av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper) och samlar närmare en halv miljon åskådare. Vi var med först gången förra året och det var väldigt kul och vi hoppas att så många som möjligt av er ansluter även i år.

 

Vet ni redan nu att detta är något ni vill vara med på, skicka en e-post till anna.tjernstrom@skatesweden.se

och anmäl ert intresse. 

Vi återkommer med mer information.  Ni kan också följa oss på Facebookgruppen ”Pridetåget med Svenska Konståkningsförbundet 5 aug 2017”

Kom igen nu konståkningssverige, nu visar vi att Idrotten gör Sverige starkare och att konståkning är en idrott för alla!

Publicerad: 2017-07-01

Senast uppdaterad: 2017-07-04

Samarbetspartners

Sponsorer