Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Joshi Helgesson väljer att avsluta sin karriär och satsning

Joshi Helgesson avslutar sin karriär som aktiv åkare. Ett beslut som byggts upp över tid berättar hon i en lång artikel i Dagens Nyheter idag.

Joshi förklarar i intervjun att känslan är att hon fastnat lite i utvecklingen och inte kunnat prestera på tävling så som hon vill.

– Det är alltid svårt att ta ett sådant här beslut, det här har ju varit mitt liv sedan jag var två och ett halvt år, säger Joshi i intervjun i Dagens Nyheter.

Joshi berättar att hon tagit hjälp av mentala tränare och Sveriges Olympiska Kommitté för att komma över den mentala spärren runt tävling men att förmågan att vara som bäst när det gäller inte riktigt funnits där.

Hon berättar också att hennes tid i Kanada gav henne en stor utveckling både som konståkare och människa och att beslutet var helt rätt att åka dit och inte stanna hemma i Tibro och träna hösten 2016. Matilda Algotssons flytt till Tibro har känts som ett lyft för henne berättar hon och bidrog även till att hon valde att flytta hem till Tibro.

Efter en lång och framgångsrik karriär och en inspirationskälla för många yngre åkare, ser hon tillbaka på tiden som konståkare med fina och roliga minnen.

– Då denna säsongen skulle vara min sista och mitt mål var att avluta med OS så känner jag att när jag inte kan nå detta så känns det svårt att fortsätta. Men det känns ändå skönt att kunna se tillbaka på många bra saker och vara stolt över dem  - och jag uppskattar allt stöd från SOK och förbundet.

Vad som väntar härnäst är inte riktigt bestämt berättar hon, men att hon väldigt gärna vill vara kvar i sporten. Planen för henne just nu är att hjälpa till i klubben då systern Viktoria, som valt att fortsätta som tränare i Tibro KK sedan sin avslutade karriär, väntar tvillingar inom kort.

Läs hela artikeln med Joshi och hennes beslut att avsluta karriären på Dagens Nyheter. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2017-11-07

Senast uppdaterad: 2017-11-07

Samarbetspartners

Sponsorer