Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Glädje, glöd och gemenskap inom konståkningen!

Nästa vecka får alla våra föreningar ta del av det senaste tillskottet i verktygslådan för att främja arbetet med goda idrottsmiljöer som andas glädje glöd och gemenskap - Svenska konståkningsförbundets diskussionskort.

Vi är stolta över att vara en idrott som ökar sitt medlemsantal. Idag uppgår medlemsantalet i de svenska konståkningsföreningarna till nästan 30 000 personer enligt IdrottOnline. Fantastiskt roligt när media oftast kommunicerar att svensk idrott tappar utövare!

För att svensk konståkning ska fortsätta att locka nya medlemmar, ta fler medaljer och samtidigt få fler att vilja stanna längre inom idrotten, krävs att vi ständigt jobbar med utvecklingen av den egna verksamheten. Konståkningsföreningar ska erbjuda en kamratlig och trygg idrottsmiljö där alla känner sig välkomna – oavsett ambitionsnivå och förutsättningar. Glädje, glöd och gemenskap ska genomsyra all vår verksamhet.

Tillsammans måste vi alla, styrelser, tränare, tekniska funktionärer, anställda, åkare och föräldrar, bidra till ett positivt klimat där vår värdegrund genomsyrar hela vår verksamhet. För att underlätta samtalen och utbildningen av samtliga målgrupper jobbar vi ständigt med att ta fram olika former av stödmaterial. 

Svenska Konståkningsförbundets diskussionskort är det senaste tillskottet i verktygslådan. De är framtagna inom ramen för Idrottslyftet för att underlätta diskussioner inom föreningen och konståkningsfamiljen. Vi vill öka förståelsen mellan olika roller inom verksamheten och förbereda alla medlemmar för situationer som skulle kunna uppstå i er förening. 

Under Driva en förening/Råd och Stöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  hittar du ytterligare informationsmaterial som är framtaget för att underlätta föreningsarbetet.

Arbetet i er förening är avgörande för att vi tillsammans ska kunna skapa glädje, glöd och gemenskap inom svensk konståkning!

 

Publicerad: 2017-12-07

Senast uppdaterad: 2017-12-08

Samarbetspartners

Sponsorer