Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska Konståkningsförbundet tilldelas pris av Arvsfonden

2017 års Guldkorn i kategorin Barn tilldelas Svenska Konståkningsförbundet och projektet Jämlik ishall. Priset är på 50 000 kronor och delades ut igår i Stockholm.

– Svenska Konståkningsförbundets projekt Jämlik ishall är ett bra exempel på hur man har lyckats inkludera och engagera barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att lyfta samhällsfrågor, men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger enhetschef Hans Andersson.

Projektet Jämlik ishall har gett barn och unga med funktionsnedsättning möjlighet att utöva issporter, samt arbetat för att öka tillgängligheten i Sveriges ishallar. Genom samarbete mellan handikappföreningar och traditionella idrottsföreningar på lokal nivå visar projektet hur både ishallar och idrottsverksamhet kan öppnas upp för nya målgrupper. 

Arvsfonden delar ut priset Guldkorn till utvalda projekt som har överlevt efter det att Arvsfondens finansiering har upphört. Syftet är att uppmärksamma hur nyskapande verksamheter inom föreningsvärlden bidrar till att utveckla och förbättra vårt samhälle. Utmärkelsen delas ut i kategorierna Barn, Ungdom, Personer med funktionsnedsättning och Lokalstöd.

Publicerad: 2017-12-15

Senast uppdaterad: 2017-12-15

Samarbetspartners

Sponsorer