Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

VM-uppladdning i Stockholm helgen – kvaltävling i synkro

Nu i helgen, 6–7 januari, avgörs säsongens sista kvaltävling i synkroniserad konståkning, Nackatrofén. Det som står på spel är platser till VM, JVM samt vilka lag som klarar kvalgränsen till SM, JSM, USM och RM.

Under helgens tävlingar i Älta ishall i Nacka deltar tre seniorlag, som alla dessutom jagar Sveriges två platser till VM i Stockholm i april. 

Tävlingen är också avgörande för vilka lag som får representera Sverige vid Junior-VM i Zagreb den 16-17 mars.  JVM-uttagningen kommer att tillkännages i samband med kvaltävlingens medaljceremoni på söndag. 

I och med helgens kvaltävling blir det även klart vilka lag som klarar kvalgränsen till RM, USM, JSM och SM i Mölndal 24-25 februari. SM är sista avgörande tävling för uttagningen till VM i Stockholm den 6-7 april. 

Nacka Synkrotrofé arrangeras av Svenska Konståkningsförbundet i samarbete med Nacka Teamåkningsklubb i Älta ishall.  

Välkomna att följa helgens spännande tävlingar på plats i Älta ishall eller via livestream Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som sker i samarbete med AETV.

Deltagarlista, tidsschema och resultat hittar du här: http://www.nackatk.se/nackatrofen/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad: Nacka Synkrotrofé 2018 – kvaltävling i synkroniserad konståkning
När: 6–7 januari
Var: Älta ishall, Nacka

Lördag
14.37 – 14.50 Tävling debutanter, friåkning
15.10 – 15.46 Tävling juniorer, kortprogram
16.06 – 16.28 Tävling seniorer, kortprogram

Söndag
14.00 – 14.58 Tävling ungdom, friåkning
15.18 – 16.00 Tävling juniorer, friåkning
16.19 – 16.44 Tävling seniorer, friåkning

Prisutdelning ca 20 min efter sista laget

 

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om kvaltävlingar i synkro.

Synkroniserad konståkning är konståkningens lagsport där 16 åkare tillsammans åker ett kortprogram och ett fritt program. Under helgens kvaltävlingar i Älta Ishall i Nacka tävlar både ungdomslag, juniorlag och seniorer om platser till SM i Mölndal den 24–25 februari. Tre av Sveriges topplag inom seniorklassen ställs mot varandra när bl.a. svenska landslaget Team Surprise deltar.

Den 6–7 april 2018 arrangeras VM i synkroniserad konståkning, med de bästa synkrolagen från hela världen, i Stockholm och Ericsson Globe. Sverige får delta med två lag. Helgens tävlingar i Nacka blir ett första styrkeprov för seniorlagen sinsemellan och en chans att ta ett steg närmare de åtråvärda platserna.

För press finns i samband med helgens kval finns möjlighet att intervjua lagledarna för seniorlagen.
För ackreditering och intervjuförfrågningar – skicka e-post till sara-marta.hoglund@smallworld.se eller ring +46 70 339 60 60

Publicerad: 2018-01-04

Senast uppdaterad: 2018-01-04

Samarbetspartners

Sponsorer