Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stort intresse vid helgens domarkurs i Synkro

Intresset var stort när Domarkurs Steg 1 i synkro anordnades i Mölndal i helgen. Kursföreläsare var Anna Nylén som under helgen introducerade 13 deltagare till domaryrket.

En av deltagarna var Jamie Hull från Nacka Teamåkningsklubb som berättar om sin inspirerande helg.


Foto: Elin Bryngelsson LidestedtJamie Hull är uppväxt utanför Boston i USA och har själv åkt synkro i många år.  Hon arbetade som tränare i Massachusetts och när hon för fem år sedan flyttade till Sverige blev hon glad att hitta Nacka Teamåkningsklubb där hon började som tränare.

- Sedan dess har jag lärt mig svenska och nu går jag alla tränare- och domarkurser i Sverige som jag kan. Jag är huvudtränare för debutantlaget Team Crystal, men hjälper även till med Nackas nybörjarlag, teknikgrupper och olika klubbevenemang, berättar Jamie.

 

Hur kommer det sig att du anmälde dig till kursen?
- Jag och mina kolleger från Nacka TK åkte är dels nyfikna på att eventuellt bli domare, men även lära oss mer om bedömning och domarens perspektiv för att kunna träna våra lag på ett ännu bättre sätt.

- I framtiden hoppas jag kunna gå fler kurser, särskilt de som handlar om synkro. Jag vill både utöka min kompetens för att videreutvecklas som tränare, men jag vill också kunna jobba på att utöka sporten i Stockholmsområdet.

 

Har du några råd att ge konståkningsvänner och kollegor?
- Jag kan stark rekommendera alla som kan tänka utbilda sig inom synkro att göra det eftersom Sverige behöver fler utbildade både domare och tränare.  Även om du inte tror att domaryrket är något för dig utan vill jobba som tränare så är domarkursen väldigt nyttig och givande. Mitt tips är att ha stenkoll på hemsidan för att hitta synkrokurser, eftersom de inte anordnas särskilt frekvent.

- Avslutningsvis skulle jag vilja tillägga en stort tack till SKF för att vi fick möjlighet att gå på denna kurs. Jag och mina kollegor har väntat på just en sådan kurs i flera år och det blev en toppenbra helg full med mycket värdefull information. Vi ser fram emot att gå på fler i framtiden!

 

Vi tackar, Jamie, och kan passa på att be alla synkro-fantaster som vill vidareutbilda sig att hålla utkik på hemsidan.  Svenska Konståkningsförbundet kommer, i samband med VM i synkro, att arrangera ett seminarium för tränare och tekniska funktionärer den 5-6 april i Stockholm.  Seminariet kommer att ledas av flera internationella föreläsare.  Mer information kommer inom kort!

Publicerad: 2018-01-16

Senast uppdaterad: 2018-01-16

Samarbetspartners

Sponsorer