Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Leon Lurje – internationella synkroeliten tävlar i Göteborg i helgen

I helgen samlas internationella eliten i synkroniserad konståkning när Leon Lurje Trophy avgörs i Göteborg. Totalt tävlar 32 lag, varav flera internationella seniorlag som slåss för platser till VM i synkroniserad konståkning i Stockholm 6–7 april.

Bland deltagarlistan finns tre svenska seniorlag som alla vill ta Sveriges två platser under VM – Team Surprise, Team Boomerang och Team Unity. Under Leon Lurje tävlar de bl.a. mot amerikanska lagen Team Haydenettes och Team Ice Storm. Tävlingarna hålls i Frölundaborg den 27–28 januari. Biljetter finns ute och tävlingarna livestreamas även via betal-stream.

Hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Livestream Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under Leon Lurje kan du köpa biljetter till VM i synkroniserad konståkning 2018 till 10% rabatt. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Passa även på att tjäna pengar till din klubb, genom biljettförsäljning till VM genom Klubbkampen- läs mer här.   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Leon Lurje
Leon Lurje var en av förgrundsfigurerna inom synkroniserad konståkning, både internationellt och i Sverige. Hans stora engagemang för konståkning i allmänhet och synkroniserad konståkning i synnerhet speglades i de många högt aktade positioner han höll och de internationella evenemang som han ansvarade för. Bl.a. var han ordförande för Internationella Skridskoförbundets (ISU) Tekniska kommitté inom synkroniserad konståkning och var även högst delaktig i ISU World Challenge Cup i Göteborg 1999. Innan de två hann förverkliga idén om tävlingen insjuknade Leon och gick mycket tragiskt och alldeles för tidigt bort. Sedan 2007 har tävlingen anordnats i hans namn.

Publicerad: 2018-01-25

Senast uppdaterad: 2018-01-25

Samarbetspartners

Sponsorer