Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Två veckor kvar till Synkro-SM i Mölndal

Nu laddar hela konståknings-Sverige för två stora kommande event – SM i Mölndal 24-25 februari och VM i Globen 6-7 april. Skatesweden blev kontaktade av två lag som laddar för SM genom att fylla på med inspiration och erfarenhet vid French Cup.

Team Seaside från Tjörns KK och Team Unity från Angereds KK var i Rouen förra helgen och tävlade i French cup.


Team Unity, foto: Ulrika Nyqvist

-  En fantastisk upplevelse där hela världseliten inom synkro var på plats. Team Seaside tävlade i juniorklassen och team Unity i seniorklassen. Det var tufft motstånd och båda lagen hamnade på en hedrande 8:e plats.

-  Stämningen var på topp med fullsatta läktare båda dagarna. Ett bra arrangemang av French cup. Ett fint minne för både åkare, ledare, tränare och föräldrar som var med och stöttade lagen, berättar Anna Helgeson, förälder från Tjörns KK.


Team Seaside. Foto: Anna Helgeson

SM i synkroniserad konståkning äger rum i Mölndal den 24-25 februari.  Hela tävlingen livestreamas och sänds gratis på vår kanal tack vare ett fint samarbete med AETV. 

- Vi hoppas så klart att så många som möjligt väljer att följa SM på plats i Åbyhallen i Mölndal.  Stämningen vid våra synkrotävlingar är helt magisk och måste upplevas, säger Caroline Andersson, SKF. 

Här kan du läsa mer om synkro-SM. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För seniorlagens del är SM en viktig del i uttagningen till VM som går av stapeln i Globen den 6-7 april.  I och med detta sker med jämna mellanrum olika events i Stockholm för att lyfta fram synkroniserad konståkning och VM i Globen.  Befinner du dig i Stockholm i helgen så har du chansen att se isshowen ”Från Vikingar till Synkro” i Kungsträdgården på lördag kl 17:45.

 

Såhär ser programmet ut i Kungsträdgården lördagen den 20 januari:

Klubbvärd:  Stockholms Allmänna Skridskoklubb
17.00–17.30 Prova på konståkning med Stockholms Allmänna Skridskoklubb
17.30–17.45 Spolning
17.45–18.00 Isshow, koreograferad av Katarina de Bourg.
18.00–20.30 Skridskodisco


Foto: Katarina Henriksson

Stötta din favoritklubb genom att köpa biljetter till Synkro VM här: http://skatesweden.se/klubbkampen/ Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om VM i synkroniserad konståkning i Globen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Toppbild: Ulrika Nyqvist

Publicerad: 2018-02-09

Senast uppdaterad: 2018-02-09

Samarbetspartners

Sponsorer