Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Lyckat showsammandrag i Göteborg

Den 16 februari bjöds Göteborgs Klubb- och Stjärntävlingsåkare in till showsammandrag. Temat var att som konståkare kunna uttrycka sig i ett samspel med musik, koreografi, minspel m.m. Inspirationsdagen bestod både av is- och markträning.

- Detta är fjärde året som vi har denna dag i samband med sportlovet, som en sportlovsaktivitet. Denna dag är väldigt populär bland våra åkare, fler åkare återkommer år efter år. Tyvärr så är det ett begränsat antal platser. Vi brukar ta med mellan 40 till 45 barn och har alltid en reservlista om någon faller bort, berättar Annelie Bergwall, breddansvarig i Göteborgs Konståkningsförbund.

 

Ledare på lägret var Sofia Sjölin, producent på Lisebergs underhållningsavdelning och ansvarig för isshowen på Liseberg. Sofia har mångårig bakgrund som dansare och stor erfarenhet att dela med sig till distriktets åkare.

Till sin hjälp hade Sofia tidigare Lysekils-åkaren Arvid Smith.  Arvid har tränat in flera spektakulära trick, genom kombination av träning på både mark och is, och vann snabbt barnens popularitet när han visade upp sin back-flip på isen.  Arvid är även aktiv som åkare i isshowen på Liseberg.

-  Jag är så tacksam för vårt finna samarbete som Göteborgs Konståkningsförbund har med Sofia och Liseberg.  Bakgrunden till inspirationsdagen uppkom för drygt fyra år sedan när jag fråga några tekniska funktionärer hur dom uppfatta åkarna (då B och C åkare) och deras framförande på isen. Dom var stående överens om att åkarna skulle ha nytta av att jobba med sitt uttryck på isen.  Jag fick då en idé och tog kontakt med Sofia. Vi spann vidare på idén och arrangerade då denna dag, berättar Annelie.

- Inspirationsdagen är även viktig för sammanhållningen mellan distriktets åkare.  Det är viktigt att de får lära känna varandra och får tillfälle ätt träffas utanför tävlingssammanhang. Vi försöker se till att få en bra mix mellan åkare från olika klubbar i grupperna så att de har chans att knyta nya kontakter. 

- I år hade Göteborgs Konståkningsförbund 36 fantastiska barn som deltog.  De hade jätteroligt tillsammans, liksom vi vuxna hade.  Det känns väldigt positivt att vi fick möjlighet att anordna detta lyckade arrangemang även i år, avslutar Annelie.

 

Vi tackar Annelie och hoppas naturligtvis att fler distriktsförbund blir inspirerade och genomföra liknande aktiviteter för sina åkare.   

 

Foto: Annelie Bergwall

Publicerad: 2018-02-26

Senast uppdaterad: 2018-02-26

Samarbetspartners

Sponsorer