Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Sommarserie: Matilda Algotsson om OS-kvalet

I sommar publicerar vi en mindre artikelserie om gångna säsongens höjdpunkter. Idag pratar vi med Matilda Algotsson om OS-kvalet i Nebelhorn Trophy och bedriften som säkrade en av Sveriges två OS-platser.

I höstas säkrade Matilda Algotsson och Alexander Majorov Sveriges OS-platser. Under OS-kvaltävlingen i Nebelhorn Trophy slutade Matilda på 2:a plats med totalt 167,01 poäng, en poäng som även innefattade ett nytt personbästa i friåkning. Vi kontaktade Matilda för några kommentarer om bedriften.

Om att gå in på isen Obersdorf
– Jag minns att jag kände mig väldigt lugn. Jag kände att jag hade kontroll och att jag visste precis vad jag skulle göra. Jag tänkte inte så mycket på vad tävlingen faktiskt innebar. Jag tänkte nog mest på att göra ”rätt” teknik i alla hoppen. Ibland kan mitt fokus hamna på att ”inte missa” eller att jag börjar tvivla på mig själv, men den här tävlingen lyckades jag fokusera på vad jag skulle göra.

Om hur det kändes precis efteråt
– Jag kände mig lättad precis efter, eftersom jag då visste hur åket hade gått så att jag inte behövde oroa mig eller stressa mer över det, som jag ofta kan göra innan tävlingar när jag är nervös. Sen var jag såklart väldigt glad också eftersom det gick precis så bra som jag bara hade kunnat hoppas på.

Reaktionen när hon fick sin poäng
– Jag var väldigt nöjd med åken och kände väl att jag borde slå personbästa för jag har nog aldrig åkt såhär bra, men man vet ju aldrig med poängen. Nåt kanske har blivit struket eller varit underroterat etc. Så det var väldigt skönt när poängen kom och jag såg att jag hade fått betalt för allting. Fast jag tyckte ändå det kändes lite overkligt eftersom det var poäng jag aldrig fått tidigare och att jag verkligen överträffat mig själv.

För ytterligare läsning, klicka här Länk till annan webbplats. och läs Matilda och Alexanders kommentarer direkt efter sina åk i OS-kvalet.

Publicerad: 2018-06-30

Senast uppdaterad: 2018-06-30

Samarbetspartners

Sponsorer