Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Sveriges EM-trupp 2019

Anita Östlund, Alexander Majorov och Nikolaj Majorov är Sveriges utsedda EM-trupp som åker till Minsk, Vitryssland den 21–27 januari. Bröderna Majorov tog igår SM-guld respektive SM-silver.

Efter SM i konståkning i Karlskrona i helgen har Internationella utskottet utsett Anita Östlund, Alexander Majorov och Nikolaj Majorov för att tävla för Sverige i EM i Minsk 21–27 januari. Alexander, som i söndags blev svensk mästare, och hans bror Nikolaj, som tog hem silvermedaljen på sin seniora SM-debut, tävlar för första gången i samma internationella mästerskap för Sverige. Vid EM 2018 kom Alexander på sjunde plats, vilket ger två platser på herrsidan för Sverige.

– EM blir ett unikt tillfälle och tävling för ett unikt brödrapar. Alexander med många år och mästerskap i ryggen och Nikolaj som gör sin debut som senior i internationella mästerskap. En slags stafettpinne som lämnas vidare. Båda har visat på fin form och riktigt bra resultat vid säsongens första tävlingar. Jag ser fram emot att följa dem i Minsk, se vad de kan presentera på plats, stödda av varandra, säger Scott Rachuk, Sportchef, Svenska Konståkningsförbundet.

Nikolaj är 18 år och har under säsongen börjat tävla som senior. Han uppnådde poängnivån för att få tävla i internationella mästerskap som senior i oktober. Alexander som fyllt 27 har en mycket bra tävlingshöst i ryggen och ser fram emot att få dela isen med sin bror. Så sent som igår stod de på pallen tillsammans. Alexander som svensk mästare och Nikolaj som silvermedaljör i sitt första SM som senior. Anita tävlade inte i SM, hon läker från en mindre skada för att vara redo för mästerskapssäsongen, som också innefattar ett nordiskt mästerskap, The Nordics, på hemmaplan i Linköping, 7–10 februari. Hela uttagningen till The Nordics publiceras torsdag 20 december.

Uttagningen har gjorts av Svenska Konståkningsförbundets Internationella utskott efter SM i Karlskrona, som avslutades söndag 16 december 2018.

Fakta EM 2019

Vad: Europeiska Mästerskapen i singel, paråkning och isdans
Var: Minsk, Vitryssland
När: 21–27 januari

Publicerad: 2018-12-17

Senast uppdaterad: 2018-12-17

Samarbetspartners

Sponsorer