Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Julserie om The Nordics – intervju med Marianne Hogner

Den stora internationella tävlingen The Nordics, tidigare Nordiska Mästerskapen, avgörs denna säsong i Linköping. Klubbens sportchef Marianne Hogner har sett till att utnyttja stadens fördelar för att få till så bra tävlingar som möjligt.

Alla vet att Linköping är en stad med långtgående anor i svensk flyghistoria. Detta kommer de deltagande åkarna att märka av, då banketten kommer att hållas på spektakulära Flygvapenmuseum.

– Det är lite extra kul att bussa dit 200 personer. Alla kommer att få tid att gå runt i museet, före eller efter maten, säger Marianne Hogner.

Man har också dragit nytta av att Linköping är en framstående universitetsstad.

– Vi satte upp annonser på läkarstudenternas anslagstavla om att få in volontärer därifrån, för att jobba som läkare på tävlingarna mellan onsdag och fredag. De som är på termin tio kan ha en tjänst och vara underläkare med eget ansvar. Det kommer att vara meriterande för AT-tjänst för dem. Och samma dygn som annonsen sattes upp fick vi positiva svar från fem volontärer.

– När det gäller helgens tävlingar hade föreningen både läkare och sjuksköterskor bland våra föräldrar i klubben som kunde hjälpa till, så där klarade vi oss utan hjälp från studenterna.

Hur länge har ni jobbat med the Nordics?
– Jag började 2017 för att få in det i vår ishall. Vi har SHL här, och hockeyn lägger sitt schema tidigt. The Nordics kommer att hållas i den mindre Stångebrohallen i stället för i stora, men upptagna, Saab Arena. Vi tycker dock att Stångebro är tillräcklig, och det blir roligare tävlingar om det känns mer fullt på läktarna.

Varför är just The Nordics speciellt?
– I år är det roligt, för tävlingen blir 100 år. Samtidigt fyller Linköpings Konståkningsförening 60 år, och det var 20 år sedan vi senast arrangerade det som då hette Nordiska Mästerskapen. Så det är flera jubileer.

Vad är den stora utmaningen?
– Det är att få volontärer att ställa upp, när de ska jobba på vardagar. The Nordics avgörs även onsdag till fredag, det är skillnad mot att ha tävlingar lördag och söndag. När det är en stor tävling som detta ska vi också ha dubbelt av allt. Två speakrar, dubbla uppsättningar musikarbetare och personal kring isen, till exempel.

Vad är roligast med att arrangera den här typen av tävling?
– Det är att kunna visa medlemmarna i föreningen konståkning på hög nivå. Det är därför vi önskar Elitserien varje år också. Det var jättekul när jag fick veta att vi skulle få arrangera The Nordics. Vi får hoppas också att vi får med någon åkare dit, säger Marianne Hogner.

Publicerad: 2018-12-25

Senast uppdaterad: 2018-12-25

Samarbetspartners

Sponsorer