Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Julserie om The Nordics – intervju med Visit Linköping

Linköping är en stor evenemangsstad, med runt 200 arrangemang om året. Vi ställde några snabba frågor till Anders Thorén, evenemangschef på Visit Linköping, om hur han ser på att The Nordics i konståkning kommer till staden.

Vad säger du om att Linköping får arrangera The Nordics i konståkning?
– Det är jättekul. Vi har en fantastisk konståkningsförening i Linköping och många duktiga ungdomar. Kommunen har en ambition att jobba med evenemang, så det är verkligen roligt att tävlingen kommer hit.

Hur viktigt är det för staden att få arrangera idrottsevenemang av den här typen?
– Det är viktigt. Både för vår profil, att visa att det händer saker i staden, och för att våra ungdomar ska kunna få se sina förebilder och fortsätta att vara motiverade att träna. Självklart är det också bra för näringen. Evenemang betyder fler övernattningar i staden.

Banketten kommer hållas på Flygvapenmuseum, vad får man inte missa där?
– De olika utställningarna om tidsepokerna, de gillar jag som är född 1970. Men man får heller inte missa flygsimulatorn.

Vilka andra tips har ni för de besökare och åkare som kanske har en tävlingsfri dag i Linköping?
– Se till att besöka gamla Linköping. Sedan tycker jag verkligen att man ska passa på att ta del av vår stadskärna, som blivit utsedd till ”Årets stadskärna 2018”. Där tycker jag att man ska strosa runt och ta en kaffe.

Kommer du ha tid att besöka tävlingarna?
– Jag hoppas det!

Publicerad: 2018-12-27

Senast uppdaterad: 2018-12-27

Samarbetspartners

Sponsorer