Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse från Mozart Cup

Nästa helg är det dags för Synkro-SM i Nacka. Ett av lagen som ställer upp är Team Convivium. Här kan ni läsa deras reseberättelse från Mozart Cup i Österrike, 16-20 januari.

Efter en bra träning på tisdagskvällen packade vi in alla väskor i bussen och sa “Hej då!” till våra föräldrar. 19 timmar senare anländer vi till Salzburg. På vägen har vi sett allt från morgontrötta Convivium-åkare vid 3-tiden på färjan, till de höga snöklädda bergstopparna i alperna.

 

Under torsdag förmiddag tog vi en lång promenad runt Salzburg och fick se ett par sevärdheter runt om i staden. Våra lagledare försökte lära oss om stadens historia men det enda som fastnade var att Salzburg är staden där Sound of Music spelades in och att det än idag lever nunnor i klostret där filmen delvis är inspelad. Ibland hamnade vi på villovägar, men vår tränare sade att det var för att vi skulle få en längre runda.


Under eftermiddagen hade vi vår träning i tävlingsarenan. Träningen var helt okej, men isen var mjukare än vanligt så det tog lite tid för oss att lära känna den. Efteråt fick vi vänta kvar i ishallen till lottnings-ceremonin startade. När den svenska flaggan lös upp på isen och våra lagkaptener åkte över densamma var vi stolta över att tillhöra Team Convivium och Sverige.

 

Lyckligtvis lottades vi till att åka bland de senare av juniorlagen och slapp vakna så tidigt på fredagen. Den officiella tävlingsträningen gick bra och vi kände oss redo för det korta programmet. Eftersom tävlingen var senare på kvällen hann vi tillbaka till hotellet för att äta och fixa håret. En hel del smärta (pga flätorna i håret) och lite stress senare bar det av mot ishallen.

 

Efter en bra uppvärmning och ett ombyte stod vi ute vid isen och var redo för att gå på. Det började bra, men vi hade ett par större missar under själva programmet som drog ner poängen lite, men roligare har vi aldrig haft.

 

Nästa morgon var istället väldigt tidig, 05:45 stod klockan på. Så fort vi ätit och hår och smink var klart åkte vi mot ishallen. Vi kände oss taggade efter gårdagen vilket gjorde att träningen inför långa gick riktigt bra. Därefter fick vi snabbt åka tillbaka till hotellet för att packa in resväskorna i bussen så att chaufförerna kunde få tid att vila innan de behövde köra oss till Sverige. Vi hann till och med att gå till affären och handla mat inför hemresan. Massa skratt och lite choklad-shoppande senare, var det dags för en promenad tillbaka till ishallen.

 

Äntligen var det vår tur att visa vad vi kan. Ett par snabba varv runt isen, ställa sig i en leverans och hoppa en axel, efter det är man redo. Frida ger sitt pep talk och i högtalarna hörs “Next on the ice, from Sweden, Team Convivium.” Sen är det bara att ge allt. I långa har vi valt att göra en hyllning till den svenska artisten Avicii och det känner vi att vi lyckats med.

 

Innan vi fick lämna Salzburg promenerade vi iväg till en resturang för att äta och ha en individuell prisutdelning. Efter lite trassel med att få isär medaljerna fick alla en utmärkelse för något extra bra de gjort under tävlingen eller säsongen. När pizzorna väl kom in insåg vi ganska snabbt att vi aldrig skulle klara av att äta en hel själv utan fick med resten till hemfärden.

 

Söndag eftermiddag, ungefär 20 timmar senare rullar vi in på Frölundaborgs parkeringsplats och vi kan alla hålla med om att det var en lyckad resa.

 

Bild och text: Team Convivium

Publicerad: 2019-02-16

Senast uppdaterad: 2019-02-16

Samarbetspartners

Sponsorer