Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Bli teknisk funktionär och delaktig i konståkningsfamiljen

Har du funderat på hur det är att vara domare, teknisk specialist, teknisk kontrollant, eller data- och videooperatör? Vi har tagit fram filmer som beskriver det bästa med att vara teknisk funktionär.

Det är Svenska Konståkningsförbundets Tekniska Kommitté som har tagit fram filmerna, där ett antal erfarna personer beskriver varför de älskar att vara en del av konståkningens bedömningsarbete.

Men varför just en film?
– Vi ville nå så många som möjligt som delar vår passion för konståkning, säger Anna Burvall, ordförande i Tekniska Kommittén.

– Förhoppningen är förstås att de som ser filmerna på tävlingar och i sociala medier kommer att bli intresserade av att bli tekniska funktionärer. Det finns säkert massor av duktiga potentiella domare, specialister, kontrollanter och data- och videooperatörer där ute.

Hur stort är behovet av nya personer som arbetar i panelerna?
– Oerhört stort. För att kunna genomföra konståkningstävlingar för alla våra åkare behövs tekniska funktionärer. I dag händer det tyvärr att tävlingar måste ställas in på grund av domarbrist eller sjukdomar. Det vill vi förstås undvika till varje pris.

Du är själv teknisk specialist, vilket innebär att du sitter i den tekniska panelen och bedömer hur fullroterade hoppen är och vilken svårighetsgrad piruetterna och stegen har. Vad är det bästa med det uppdraget?
– Det bästa är att man får se massor av konståkning, och att man får möjlighet att vara kvar i sporten efter det att man slutat tävla själv. Och att man får arbeta tillsammans med andra kunniga personer för att få fram en så rättvis bedömning som möjligt.

Klicka här för att se långversionen av Min passion - att vara teknisk funktionär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2019-02-27

Senast uppdaterad: 2019-02-27

Samarbetspartners

Sponsorer