Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse från Team Harmony

Team Harmony delar med sig av sin upplevelse från Mozart Cup. Läs deras reseberättelse.

När bussen äntligen rullade in på hotellets uppfart efter en 19 timmar lång bussresa inklusive några sömniga timmar på färjan från Gedser till Rostock mitt i natten så var det riktigt skönt att äntligen få röra på benen. När vi klev av bussen möttes vi av lysande snötäckta berg i fjärran bakom de stora husen och gränderna i staden. Vi checkade in och gav oss ner till restaurangen på hotellet för att äta middag. På hotellet sov vi två och två i rummen och natten som följde så kunde vi nog alla hålla med om att det var skönt att få sova i en ordentlig säng.


När vi vaknade på torsdagsmorgonen efter en lugn natt på hotellet så gick vi upp för att äta frukost och sedan bege sig till ishallen för första gången. Ishallen hade stora läktare på båda sidor om isen och det märktes att det hade varit fest där kvällen innan med konfetti då hockeylaget vunnit en match. Efter den lyckade träningen på isen som kändes lite annorlunda än vad vi var vana vid så begav vi oss på en shoppingrunda runt i staden. Vi besökte två shoppingcentrum varav ett låg bredvid IKEA. På skyltar utanför möbelaffären så stod det (fast på Tyska) något i stil med “Prova den Svenska klassikern köttbullar”:-). På kvällen efter våran andra träning i ishallen så besökte vi de mysiga små gränderna i den gamla delen av Salzburg och åt även på en mycket trevlig restaurang i centrum där pizzorna var så stora som 4 dm i diameter :-0 så vi var riktigt mätta och belåtna när vi gav oss tillbaka till hotellet för ännu en natt.


Fredagen startade med en eftertraktad hotellfrukost och lite mys på hotellet innan vi återigen gav oss iväg med bussen för att åka till den gamla delen av staden, men för att istället få se Salzburg uppifrån, nämligen från ett berg. Vi var taggade för att tävlingen äntligen skulle starta samma kväll och såg fram emot att se de andra lagen. Väl uppe vid slottet på berget så brast vi alla ut i ett “wow” när vi såg utsikten. Långt borta sträckte sig alperna skyhöga och nedanför oss låg Mozarts stad. Efter en hel del bilder så besökte vi marionettdocksmuséet. Många utav oss kan hålla med om att dockorna såg något kusliga ut, men det var en rolig upplevelse. Samma eftermiddag började tillslut invigningen av Mozart cup 2019. Efter en rolig invigning med sång och dans så började tävlingen. Först ut var debutanterna och därefter juniorerna då vi hade ett annat Svenskt lag att heja på. När juniorerna hade åkt klart sitt korta program så åkte vi tillbaka förbi de vackra och stora husen i staden till hotellet för att ladda upp inför den stora dagen som följde.


Efter nattens sömn så vaknade vi tidigt för att fixa ordning håret och resa med bussen till ishallen för vårt officiella träningsåk. För många av oss var detta våran första utlandstävling, men vi behöll lugnet bra och var väldigt nöjda med vår prestation under åket. Som startnummer för tävlingen åkte vi som nummer två. En hotellfrukost senare var vi återigen på väg till ishallen. När sminket och lösögonfransarna väl satt på så gick vi och hade markträning i solskenet som gjorde så att snön under våra fötter glittrade. Markträningen hölls i en liten barack med glasrutor från golv till tak. På vägen tillbaka till ishallen marscherande vi med de blågula flaggorna i högsta hugg och sjöng låtarna från The greatest showman tillsammans. Efter att vi hade knutit på oss skridskorna, satt på oss våra klänningar och sjungit (eller kanske snarare skrikit) några hejaramsor så var det dags att lämna omklädningsrummet för det stora som väntade utanför. När dörrarna ut från omklädningsrummet öppnades så möttes vi av musiken av laget innan och jubel från våra fina supportrar som tagit sig hela vägen till Österrike för att heja på oss.


Vi är väldigt nöjda med vårat åk och resan har varit lärorik för oss alla. Vi avslutade på en fjärde plats och ser nu fram emot att göra de kommande tävlingarna ännu bättre. Efter att ha bytt pins och flaggor uppe på läktaren med de andra lagen som var med och tävlade så var det dags för prisutdelning då vi blev tilldelade medaljer som minne av tävlingen. Därefter var det ännu en gång dags att sätta sig tillrätta i bussen och ge sig av mot Sverige och nya utmaningar.

 

Text och bild: Ella Rexius, Team Harmony

Publicerad: 2019-02-28

Senast uppdaterad: 2019-02-28

Samarbetspartners

Sponsorer