Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska Konståkningsförbundet och Rättighetsbyrån inleder långsiktigt samarbete

I mars 2021 arrangerar Svenska Konståkningsförbundet VM i konståkning i Sverige. Inför VM ska förbundet ta nästa steg inom det kommersiella arbetet och inleder ett samarbete med sponsringsbyrån Rättighetsbyrån.

– Vår idrott har ett starkt erbjudande och nu tar vi hjälp av Rättighetsbyrån att formulera och nå ut med det. Idrotten i Sverige står inför ett skifte i många avseenden, och det är viktigt för oss att förbereda oss för en ny tid, säger Katarina Henriksson, ordförande Svenska Konståkningsförbundet.

– Konståkningsförbundet är ett modernt förbund som proaktivt driver utvecklingen. Vi är imponerade av deras målmedvetenhet och mycket glada och stolta över att få vara en del av förbundets resa och det kommande VM-arrangemanget, säger Björn Stenvad, grundare och vd för Rättighetsbyrån.

Förarbetet påbörjades under sommaren och parterna är eniga om att samla erbjudandet under en budskapsplattform som fokuserar på en viktig samhällsfråga. Det handlar om att stärka unga kvinnor.

– Jämställdheten inom idrotten är eftersatt på alla områden. Konståkningen är en idrott med övervägande kvinnor och tjejer där alla är välkomna. Vi vet att vår plattform kan fungera för att lyfta frågorna om lika villkor och utmaningar för unga idag, på bred front. Vi vill vara med och påverka framtiden för alla idrottare, och för att göra det behöver vi lyfta de ungas utmaningar, fortsätter Katarina.

– Det finns en vilja hos förbundet att driva stora samhällsfrågor vilket vi ser en stor potential i. Det tuffaste globala målet för världen att leverera på är jämställdhet och då är det intressant med en sport som har 95 procent tjejer bland utövarna och aktivt arbetar för att bygga unga, starka, individer, fortsätter Björn.

Om Svenska Konståkningsförbundet och konståkning
Konståkningen är den näst mest växande idrotten (efter gymnastiken) i Sverige enligt nya mätningar från RF (Riksidrottsförbundet). Svenska Konståkningsförbundet har idag 30 000 medlemmar, ca 145 föreningar som är fördelade på 11 distrikt över hela Sverige. Medlemsantalet har ökat med 32 % under de senaste fyra åren. 700 000 kvinnor i Sverige har ett uttalat intresse för konståkningen, vilket gör den till den åttonde populäraste idrotten bland kvinnor, enligt Sportnavigatorn, Upplevelseinstitutet 2018.

Om Rättighetsbyrån
Rättighetsbyrån är en konsultbyrå som bistår rättighetsinnehavare med att öka intäkterna inom sponsring och upplevelser. Bland kunderna återfinns bland andra Konståkningsförbundet, Brynäs IF, Handbollsligan, Elitserien bandy, Vasaloppet, Cancerfonden, Stadsmissionen, Göteborgsvarvet, Gothia Cup och Naturskyddsföreningen. Byrån har vunnit tre Gyllene Hjul med Göteborgsvarvet, Gothia Cup och BK Häcken. Läs mer om Rättighetsbyrån Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2019-08-29

Senast uppdaterad: 2019-08-29

Samarbetspartners

Sponsorer