Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ulrika Molin blir projektledare för VM i Konståkning i Stockholm 2021

VM i konståkning arrangeras i Stockholm i mars 2021. Ulrika Molin, tidigare VD för SES – Sponsrings & Eventsverige blir projektledare för evenemanget. VM är ett av världens största vintersportevenemang och lockar mer än 200 miljoner tv-tittare.

– Jag har i mitt senaste arbete kommit nära idrotten som sponsringsrättighet och evenemangen som arrangerats i Sverige under de senaste åren. Jag ser fram emot att få leda, förvalta och förädla den kunskap som teamet kring VM besitter och det engagemang som jag vet finns i hela landet för det här världsmästerskapet. Jag ser med glädje fram emot rollen som projektledare för VM 2021 i Konståkning! säger Ulrika Molin.

Ulrika har en bakgrund från såväl kommunikations- som mediabyråer. Hon har vid flera tillfällen axlat VD-rollen, senast på SES – Sponsrings & Eventsverige. Hennes erfarenhet av projektledning inom marknadsföring och evenemang är gedigen. Ulrika är engagerad inom idrottsrörelsen, både som föreningsaktiv och som idrottsförälder.

– Ulrikas person och bakgrund är som hand i handske för den utmaning som hon nu glädjande har tackat ja till. Att projektleda ett VM i konståkning kräver erfarenhet av att leda organisationer, förmågan att samverka med många aktörer och att driva projekt framåt. Vi vet att Ulrika besitter de egenskaperna, och ser fram emot samarbetet med VM, ett VM som kommer stärka svensk konståkning för lång tid framöver, säger Katarina Henriksson, ordförande Svenska Konståkningsförbundet.

VM är det tredje internationella konståkningsmästerskapet som hålls i Stockholm sedan 2015. Då arrangerades EM och det var då första gången sedan 1947 som stockholmspubliken fick se världseliten i konståkning tävla om medaljerna på hemmaplan. 2018 arrangerades VM i konståkningens lagsport, VM i Synkroniserad konståkning och nu är det dags för VM i Singel, Par och Isdans på Ericsson Globe Arena.

Konståkningen har idag 30 000 medlemmar och växer mest i Sverige näst efter gymnastiken enligt en mätning från Riksidrottsförbundet. Mästerskap för med sig såväl ett ökat intresse som tillväxt i sporten över hela landet. Det öppnar också upp för nya möjligheter att arbeta med och påverka utvecklingen lokalt i en stad som idag har många duktiga juniorer på väg mot världseliten.

VM är en av världens största vintersportstävlingar på tv. Globalt når den mer än 200 miljoner tittare under sändningsveckan. VM arrangeras i Stockholm i mars 2021 och är OS-kval för konståkningen inför Peking 2022. Biljetter släpps senvår/försommar 2020.

 

Foto: Liza Simonsson

Publicerad: 2019-09-12

Senast uppdaterad: 2019-09-12

Samarbetspartners

Sponsorer