Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ny pusselbit på kansliet

Förbundskansliet fortsätter växa och vi välkomnar sportavdelningens nya administratör, Patrick Malmquist.

En omorganisation pågår på förbundskansliet och nu i veckan föll ytterligare en pusselbit på plats. Med en examen i Sports Management från Umeå Universitet och många års erfarenhet av ideellt arbete inom friidrottsförbundet tar Patrick Malmquist rollen som administratör på sportavdelning. Patrick kommer bland annat vara ansvarig för anmälan till alla internationella tävlingar och mästerskap. Linda Angelsiöö fortsätter inom sportavdelningen men nu med fokus på utveckling.

Vem är då Patrick och hur hamnade friidrottaren och idrottsfantasten på förbundskansliet?

- Efter mina studier vid Umeå Universitet åkte jag till Kanada ett år för att jobba och resa runt. När jag planerade för min hemresa var målet att börja jobba i ett nationellt idrottsförbund för att få möjligheten att testa min utbildning i Sports Management i verkligheten. Jag har under hösten jobbat på IKEA i Umeå och när tjänsten hos Svenska Konståkningsförbundet dök kändes det självklart att söka.

Vilka är dina tre starkaste sidor?

- Positiv, driven och energifylld!

Har du tränat någon idrott själv?

- Jag har idrottat stora delar av mitt liv, och testat på väldigt många idrotter. Ishockey var mitt första möte med idrottsvärlden, och jag är fortsatt ett väldigt stort fan. Det var dock friidrotten som fångade mig och det var främst höjdhopp  och 300-400m häck som jag tränade och tävlade i. Jag har även tränat triathlon. Nu är det mer spontanidrotten som lockar bland annat beachvolleyboll, löpning och innebandy. Av konståkning har jag inte så mycket erfarenhet av än mer än att jag från min gymnasiegång i Helsingborg kom i kontakt med idrotten via klasskompisar som åkte konståkning. Vill minnas att vi satt och kollade på en träning vid något tillfälle och därav vet jag till exempel vem Lotta Falkenbäck är. Utöver det är det idrottsfantasten i mig som gjort att jag suttit klistrad framför tv:n vid OS och andra mästerskap och imponerats.

Vad gör du helst på fritiden?

- Jag älskar att resa, fotografera, spontanidrotta, se på idrott eller hänga med vänner. Senaste tiden med kompisarna har det varit mycket bräd- och tvspel om vartannat. Har även en tanke om att mer regelbundet spela golf, men än så länge har det endast blivit en eller ett par rundor per år.

 

 

 

 

Publicerad: 2020-01-30

Senast uppdaterad: 2020-01-30

Samarbetspartners

Sponsorer