Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Dubbelt Nylander i konståkningspodd

I maj 2020 sändes första avsnittet av Sveriges första och enda podd om konståkning, Twinskate. Men vilka är det som driver Twinskate egentligen och varför började de podda?

Amanda och Isabelle Nylander startade våren 2020 en podd om konståkning då de ville podda om något som inte fanns men ändå om något de båda brinner för. Valet föll på konståkning, en idrott de båda väl känner till som såväl aktiva som ledare i olika roller, men också för att de kände att det finns många viktiga ämnen inom idrotten som de ville prata och berätta om till en större publik.

- Genom podden får vi möjlighet att utbilda och dela med oss av våra erfarenheter av konståkning utifrån vårt perspektiv, berättar Isabelle.

Men vilka är då Amanda och Isabelle Nylander?

-Vi är enäggstvillingar som fyllde 30 år i våras. Jag jobbar heltid med konståkning i Uppsala där jag också bor tillsammans med min sambo och två flickor på tre och sex år. Amanda jobbar på bank och som koreograf till åkare i Älta och Uppsala. Amanda bor bara 4 km från mig. Vi började åka konståkning i Stockholm, och tävlade för Älta IF konståkning. Vi slutade åka 2006 respektive 2008. 2012 gjorde Amanda en kort comeback.

Vad pratar ni om i podden?

- Om oss, om konståkningslivet från en tränares/åkares perspektiv och mycket mer.

Är det svårt att podda?

- Nej egentligen inte. Man har en idé om att hela samtalet ska vara fläckfritt utan stakningar, men sen kommer man igång och snackar på. Klart man är lite självkritisk och tycker man kunde sagt på ett annat sätt.

Vad har ni fått för respons?

- Bara positivt än så länge. 

Om ni skulle beskriva podden med 3 ord, vilka skulle det vara?

- Personlig, ärlig, viktig 

Varför ska man lyssna på er podd?

- Därför att vi är ärliga och pratar öppet med en viss självironi. Grunden är att vi vill öppna upp, svara på frågor, utbilda, hjälpa, ha kul, och såklart prata så att andra tycker det är värt att lyssna!

Hur ofta släpper ni nya avsnitt?

- Vi försöker hålla ett till två avsnitt i månaden. 

 Vilket är ert favoritminne från er tid som aktiva?

- Det finns många! SM i Nyköping 2004 är ett av dem. Vi vann guld och silver i juniorklassen och hela veckan var bara så rolig! VM i Calgary när allt gick som tåget för Amanda är också ett varm-i-hjärtat-minne.

Vad är det bästa med konståkning?

- Att det är en livsstil som man får en identitet i, man känner sig stark! Vi älskar att uttrycka oss till musik och bara glida över isen. Glädjen och gemenskapen inom idrotten. Trots att det är en individuell idrott så får man kompisar och man är som ett superstarkt lag/team.

Vill du lyssna på Isabelle och Amanda? Här hittar du podden Twinskate. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-07-08

Senast uppdaterad: 2020-07-08

Samarbetspartners

Sponsorer