Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Elitseriepremiär i Luleå

Stora delar av landslaget ska vara på plats, när den helt unika konståkningssäsongen 2020/2021 inleds med Elitseriepremiären i Luleå.

Efter den coronaavbrutna föregående säsongen är det förstås många som längtar efter att få tävla igen, men för att hålla smittan nere ser årets tävlingar lite annorlunda ut.  

Först och främst, genomförs tävlingarna naturligtvis i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  För att minska antalet åkare som tvingas resa långt, kommer ungdomsåkarnas morgondagarserie inte att avgöras i samband med Elitserien under hösten. I stället får åkarna i denna ålderskategori sina tävlingar införlivade i A-tävlingar runt om i landet, för att de ska kunna tävla så regionalt som möjligt.  

I stället har extra många åkare i junior- och seniorkategorierna tagits in till Elitserietävlingarna. Förra säsongen fick ju avbrytas i förtid på grund av att coronaviruset fick fäste i landet, vilket gjorde att flera åkare som ville kvala till Elitserien fick se sina kvaltävlingar ställas in. Nu får dessa en ny chans. Det har också gjort att Elitseriepremiären i Luleå är mer än full, och klassen Juniorer Herrar måste flytta in i B-hallen för att allt ska bli genomförbart.  

Elitserien fungerar även denna säsong som kval till SM och JSM, men 2020/2021 är det den högsta uppnådda totalpoängen som kommer att gälla, inte summan av de två högsta resultaten som tidigare. Anledningen är att förbundet räknar med att många kommer bli tvungna att avstå Elitserietävlingar på grund av förkylnings- eller andra sjukdomssymtom.  

Ungdomsåkarna kommer inte heller att vara med på SM-tävlingarna i december, i stället kommer USM och RM att avgöras i april, när morgondagarseriens final normalt sett skulle ägt rum.  SM och JSM har därför fler platser än det normala. Hela 18 SM-damer och 30 JSM-damer kommer att få chansen att tävla SM i Linköping. På herrsidan är gränsen som tidigare, sex seniorer och tio juniorer. 

Då tävlingarna pga Corona genomförs utan publik kan den som vill följ det spännande och välfyllda startfältet vid Luleå-tävlingarna med fördel göra det via webbströmmen nedan. Kom ihåg att helgens tävlingar också är startskottet på en säsong som förhoppningsvis kommer att avslutas med VM i Stockholm i mars. 

 

Följ tävlingarna på vår videokanal:  https://solidsport.com/skatesweden Länk till annan webbplats.

Här finns tidsschema och deltagarlista till Elitserien i Luleå 

https://www.svenskkonstakning.se/tavling/singelparisdans/ElitserienochMorgondagarserien2020-2021/ Länk till annan webbplats. 

Startordningar och resultat Länk till annan webbplats.

Startordning och resultat juniorer herrar Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2020-09-03

Senast uppdaterad: 2020-09-03

Samarbetspartners

Sponsorer