Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uppdatering om vägen framåt!

En kort uppdatering från förbundsstyrelsen om arbetet som skett sedan förbundsmötet och om vägen framåt.

Drygt tre veckor har gått sedan förbundsmötet och vi i förbundsstyrelsen fick ert förtroende att de följande två åren leda svensk konståkning. Sedan dess har vi haft fyra styrelsemöten varav det första var ett konstituerande möte.

Vi arbetar för högtryck med våra fyra prioriterade områden, dvs. att:

  • Genomföra den beslutade handlingsplanen som ett första steg i ett förbättringsarbete för trygga idrottsmiljöer för aktiva och trygga arbetsmiljöer för tränare och ideellt arbetande funktionärer.
  • Genomföra en långsiktigt hållbar förbundsutvecklingsplan - med åkaren i centrum.
  • Stärka kommunikation och samarbete mellan förbund, distrikt och föreningar och därmed ytterst med föreningsmedlemmarna.
  • Säkerställa ett professionellt genomförande av VM 2021 i Stockholm som är till nytta för svensk konståkning och befäster vår position som ledande arrangör inom ISU.

Nästa styrelsemöte är ett tvådagarsmöte den 24-25 oktober där vi bland annat kommer att besluta om de första delarna av genomförandet av den beslutade handlingsplanen. Vi kommer kort därefter att informera distrikt och föreningar om genomförandet som har utgångspunkten att vi tillsammans arbetar med att förbättra svensk konståkning utifrån en värdegrundsbaserad organisation där alla – aktiva, tränare och föräldrar och andra ideellt arbetande personer – ska ha möjlighet att vidareutvecklas inom konståkningssporten.

 Vi ser fram emot att arbeta vidare med glädje, glöd och gemenskap!

/Förbundsstyrelsen

Publicerad: 2020-10-20

Senast uppdaterad: 2020-10-20

Samarbetspartners

Sponsorer