Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Förlängda lokala restriktioner medför fortsatta konsekvenser på tävlingsverksamheten

Lokalt skärpta allmänna råd förlängs till den 13 december vilket medför fortsatt påverkan på träning- och tävlingsverksamheten. Fler tävlingar ställs nu in, däribland Synkrokval 2 som skulle arrangerats 9-10 januari.

Igår kom beskedet att de lokalt skärpta råden i Skåne och Uppsala förlängs till den 13 december och att skärpta råd i övriga regioner successivt kommer förlängas till samma datum.  Från den 14 december kommer nya rikstäckande allmänna råd att införas.

- Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens besked blir det fortsatt stor påverkan på idrotten i allmänhet och tävlingsverksamheten i synnerhet, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig.

Inför denna säsong infördes en så kallad 8-veckorsprincip för beslut om fortsatt planering mot genomförande av förbundstävlingar. Principen innebär att förbundet generellt utgår från att senast åtta veckor innan en tävling är planerad att genomföras ska fatta beslut om fortsatt planering mot genomförande eller inte utifrån rådande smittläge och restriktioner.

- Igår tog vi beslutet att ställa in synkrokval 2 som skulle arrangerats 9-10 januari. Ett väldigt tråkigt men nödvändigt beslut utifrån situationen i samhället nu. Beslut om genomförande av nästa nationella tävling, synkrokval 3, fattas om ungefär tre veckor eller så fort vi vet vilka förutsättningar som gäller från 14 december.

Publicerad: 2020-11-18

Senast uppdaterad: 2020-11-18

Samarbetspartners

Sponsorer