Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Så fördelas kompensationsstödet för kvartal tre

Föreningar som drabbats ekonomiskt av covid-19 under hösten har haft möjlighet att söka kompensationsstöd. RF är nu klara med fördelningen för kvartal tre och har beviljat stöd till 17 konståkningsföreningar vilka delar på 313 000 kr.

Totalt fördelas 554 miljoner kronor i kompensationsstöd till idrottsföreningar och till större evenemang denna omgång. 17 konståkningsföreningar har beviljats kompensationsstöd för kvartal 3 och delar på 313 000 kr.

Kompensationsstödet för tredje kvartalet är en del av det stödpaket på en miljard kronor som regeringen beslutat ska stötta idrottsrörelsen med året ut. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet vars syfte är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

  • 2 123 föreningar tilldelas 158 miljoner kronor för perioden juli till september.
  • Fler än 300 föreningar inom lagbollidrotternas högsta serier tilldelas 327 miljoner kronor för hela perioden juli till december.
  • Ett hundratal föreningar med ett antal stora evenemang tilldelas stöd, exempelvis Cykelvasan och Lidingöloppet, med totalt 69 miljoner kronor.

Fördelning av kompensationsstöd tredje kvartalet (per förening, idrott, kommun och distrikt)

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under januari månad kommer föreningar att kunna göra motsvarande ansökan för fjärde kvartalet (2020).

Publicerad: 2020-11-20

Senast uppdaterad: 2020-11-20

Samarbetspartners

Sponsorer