Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tack Scott och lycka till!

Under sportchef Scott Rachuks ledning har svensk konståkning fått ett par helt nya ögon som fört in mängder av ny kunskap och engagemang i sporten. Nu väljer han att lämna sitt uppdrag av personliga skäl och flytta tillbaka till Kanada.

Hur skulle du beskriva din tid i Sverige? 

- Det har varit både intressant och lärorikt att vara i ett nytt land, att förstå kulturen och försöka att passa in. Efter två och ett halvt år har jag börjat skapa relationer till människor omkring mig, grannar och andra. Jag har skaffat livslånga vänner som jag inte hade haft om jag inte kommit hit.  

Har du något särskilt minne som du bär med dig från din tid som sportchef i Sverige?  

- Det finns många. Men om jag ska välja ett skulle jag säga EM i januari i år. Vi åkte dit utan att ha någon etablerad stjärna i laget, och det var häftigt att se hur de andra åkarna tog steget upp och visade att de var redo för större utmaningar. Jag tänker särskilt på Nikolaj Majorov som verkligen tog över ledarrollen efter sin framgångsrike storebror Alexander, som slutat säsongen före. Det var viktigt.  

Vad vill du lämna efter dig till den svenska konståkningen?   

- Jag har kommit in med ett nytt perspektiv på sporten, på många olika nivåer, vilket andra kan ta med sig och jobba vidare med. Jag har en stark tro på att man måste ha en plan för att vara framgångsrik. Det är därför jag lett arbetet med den nya förbundsutvecklingsplanen, som jag hoppas kommer att föra Sverige framåt.  

Vad finns i din framtid?  

- Först och främst ska jag vara ledig och samla mig själv. Det finns mycket att göra i världen, men jag måste fundera över situationen. 

Vad kan du säga om svensk konståkning?  

- Det finns definitivt både passion och talang, Däremot måste den övergripande strukturen för idrotten uppdateras, och för det ändamålet finns förbundsutvecklingsplanen. Kan man genomföra den, ser jag en ljus framtid för konståkningen i Sverige.  

 - Jag kommer verkligen sakna många av dem jag lärt känna här. Jag önskar all lycka och framgång till alla inom svensk konståkning och jag kommer alltid att vara ett fan av de svenska åkarna. 

Scott Rachuk gör sin sista arbetsdag den 27 november. Anna Burvall kliver in som interim sportchef med start måndagen den 30 november. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerad: 2020-11-27

Senast uppdaterad: 2020-11-27

Samarbetspartners

Sponsorer