Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Två OS-platser: Framgång för svensk konståkning

Josefin Taljegårds och Nikolaj Majorovs framgångar på VM säkrade två platser för Sverige till OS i Peking 2022.

Det är länge sedan svensk konståkning fick två kvalplatser till OS redan på VM och det visar att svensk konståkning är att räkna med och har framtiden för sig.

- Det är fantastiskt roligt och visar att svenska konståkare hävdar sig bra i den tuffa internationella konkurrensen. Konståkningen är en av de snabbast växande idrotterna i Sverige. Att våra elitåkare lyckas på de stora mästerskapen betyder mycket för alla som håller på med konståkning, säger Anna Burwall, sportchef.

Om någon åkare kommer få representera Sverige vid OS i Peking 2022 avgörs av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) baserat på kommande säsongs resultat. SOK har tydliga regler för hur man blir uttagen till den svenska OS-truppen. Det innebär att det ännu inte är säkert att Sverige får skicka åkare till OS. Enligt SOK ska åkarna ha ett resultat som motsvarar en topp-åtta placering på VM eller vara ett framtidslöfte som kan lära och utvecklas av att delta på ett OS.

- Nu har vi tydliga poängmål som vi måste nå. Från förbundets sida kommer vi att stötta våra åkare för att de ska nå sin maximala potential. Målen är tuffa, men absolut inte omöjliga.

Publicerad: 2021-04-09

Senast uppdaterad: 2021-04-09

Samarbetspartners

Sponsorer