Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

UpAgain: Unik dokumentär från VM2021

VM2021 i Stockholm var inte som något annat mästerskap. Pandemin gjorde att de 200 åkarna som kom från olika delar av världen fick träna, tävla och leva i en sk smittsäker bubbla. Nu har ISU gjort en dokumentär i fyra delar om VM.

- Det är otroligt roligt att ISU har tagit fram denna dokumentär. Här kommer vi världsstjärnorna in på livet och får följa med dem genom hela mästerskapen, säger Ulrika Molin, projektledare för VM och numera tf förbundschef på Svenska konståkningsförbundet.

Förberedelserna inför VM var minutiösa och utmaningarna att arrangera ett så stort mästerskap i en brinnande pandemin var gigantiska. I nära samarbete med ISU lyckades det den svenska organisations kommitteen att arrangera ett fantastiskt VM.

En viktig partner var också Stockholm Stad.

- Att genomföra ett stort mästerskap under en pandemi kräver omställning och nya utmaningar för både arrangören och Stockholm som värdstad. Vi känner en stolthet över att VM i konståkning kunde genomföras i mars 2021 på Ericsson Globe Arena (numera Avicii Arena), på ett pandemisäkert sätt. Stora mästerskap är viktigt för Stockholm och en viktig del i återstarten av både besöksnäring, övrigt näringsliv och idrotten, säger Anna König Jerlmyr Finansborgarråd i Stockholms stad.

Här hittar du alla avsnitt av dokumentären UpAgain Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-10-29

Senast uppdaterad: 2021-10-29

Samarbetspartners

Sponsorer