Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenskt i NRW Trophy, Dortmund

Den internationella tävlingssäsongen fortsätter för svensk konståkning. I helgen tävlar Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård i NRW Trophy i Dortmund, Tyskland.

- Både Nikolaj och Josefin har inlett säsongen positivt men inte riktigt nått upp till sin maximala nivå. Det finns mer poäng att hämta. Nu har vi kommit en bit in i säsongen och fokus ligger på att hålla ihop båda programmen för att maximera poängen, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

NRW Trophy är Nikolaj Majorovs andra internationella tävling denna säsong och Josefin Taljegårds tredje. Programmen har mottagits väl av både publik och domarpanel och framför allt Josefin Taljegård har inför denna säsong ökat svårighetsgraden i sina program.

- Under landslagssamlingen i mitten av oktober visade de båda en fortsatt stigande formkurva. Om de får ihop de tekniska svårigheterna i Dortmund har de stora möjligheter att öka sina poäng. Det kommer bli en spännande tävling att följa!

Följ Josefin Taljegård och Nikolaj Majorov i NRW Trophy!

Svenska hålltider
Lördag 6 november
18:00 Seniorer damer kortprogram – Josefin Taljegård
21:05 Seniorer herrar kortprogram – Nikolaj Majorov

Söndag 7 november
10:00 Seniorer damer friåkning – Josefin Taljegård
12:00 Seniorer herrar friåkning – Nikolaj Majorov


Foto: Nikolaj Majorov

Publicerad: 2021-11-05

Senast uppdaterad: 2021-11-05

Samarbetspartners

Sponsorer