Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stor trupp till Tallinn och ny Challengertävling för Nikolaj Majorov

Ny vecka och nya tävlingar för Team Sweden. I veckans tävlingar i Tallinn Trophy deltar en stor trupp från Sverige. Hela juniorlandslaget samt två seniordamer kommer att tävla. Nikolaj Majorov tävlar i Challengertävling i Warszawa.

- Det är roligt att vi åker i väg som ett lag till Tallinn. Totalt blir det 16 personer, inräknat åkare och ledare. Det innebär såklart att åkare och ledare kommer att kunna stötta och hjälpa varandra men också ha roligt tillsammans. Det ökar gemenskapen i truppen, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

På tävlingen som äger rum onsdag och torsdag denna vecka kommer Oliver Praetorius att göra sin seniordebut i internationella sammanhang. Dessutom kommer Emelie Ling och Josefin Taljegård tävla i damernas seniorklass. I juniorer damer tävlar Emelie Nordqvist, Josefine Brovall och Julia Brovall. Andreas Nordebäck, Casper Johansson och Jonathan Egyptsson tävlar i juniorer herrar.

Även Nikolaj Majorov tävlar denna vecka men i Challengertävlingen Warsaw Cup. Warsaw Cup ingår som en av tio tävlingar i Challenger serien Länk till annan webbplats., där varje tävling ger möjlighet för åkarna att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap. Under tävlingarna i Warszawa kommer stora delar av världseliten inom konståkning vara på plats.

- Det är en viktig tävling för Nikolaj där han återigen ställs mot stora delar av världseliten.

 Följ de svenska åkarna i Tallinn Trophy

 

Följ Nikolaj Majorov i Warsaw Cup

Publicerad: 2021-11-16

Senast uppdaterad: 2021-11-16

Samarbetspartners

Sponsorer