Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för offentliga tillställningar

På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.

Enligt Folkhälsomyndighetens hemställan ska kravet på vaccinationsbevis gälla för de som är 18 år och äldre. Regeringen avser att gå vidare med Folkhälsomyndighetens förslag. Här kan du läsa mer om Folkhälsomyndighetens förslag om vaccinationsbevis. Länk till annan webbplats.

För konståkningen kan detta beröra alla evenemang där det beräknas bli fler än 100 i publiken, såsom t.ex.:

  • Stjärntävlingar
  • Klubbtävlingar
  • Synkrokval
  • Elitserietävlingar
  • A-tävlingar
  • Shower av olika slag

Som publik räknas alla som inte är åkare, tränare, teknisk funktionär eller evenemangs-/tävlingsfunktionär. Andra medföljande till åkaren såsom föräldrar, syskon, annan släkt och vänner m.fl. räknas som publik.

Svenska Konståkningsförbundet följer frågan och kommer återkomma med mer information om vad införandet av vaccinationsbevis innebär för de tävlingar och arrangemang som är planerade att genomföras efter den 1 december.

Läs mer här om hur du skaffar Covidpass här Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2021-11-19

Senast uppdaterad: 2021-11-19

Samarbetspartners

Sponsorer