Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tallinn Trophy: Medaljer, personrekord och klarade poänggränser för mästerskap

Tallinn Trophy bjöd på nya framgångar för svensk konståkning. I seniorer damer tog Josefin Taljegård guldet efter att ha slagit nytt personrekord, och i juniorer herrar tog Andreas Nordebäck guld och Casper Johansson silver.

Stora delar av landslaget fanns på plats i Tallinn för den internationella tävlingen Tallinn Trophy.

- Riktigt roligt att flera av våra åkare visade framfötterna internationellt. Vi fick med oss såväl medaljer som nya personrekord, och har nu även flera åkare som uppnått de internationellt uppsatta poängkriterierna för deltagande i mästerskap, säger Anna Burwall, sportchef.

I juniorer damer slutade Emelie Nordqvist på 12:e plats och Josefine Brovall på 10:e plats. På 5:e plats kom Julia Brovall som med en stark friåkning åkte upp sig från 8:e plats. I juniorer herrar tog Andreas Nordebäck guld efter en nästintill felfri friåkning. Silvermedajen gick till Casper Johansson som i Tallinn blev förste svensk att på juniornivå landa kvadrupel salcow på internationell tävling. Jonathan Egyptson blev 4:a.

Oliver Praetorius slog till med nytt personrekord i sin internationella seniordebut och kom på 4:e plats. I seniorer damer putsade Josefin Taljegård sitt personliga rekord och vann tävlingen med god marginal. Emelie Ling gjorde karriärens andra internationella seniortävling och ökade på sitt personliga rekord med dryga 20 poäng och uppnådde även den tekniska kvalpoängen för EM. Emelie slutade på 4:e plats.

Här finns hela resultatlistan för Tallinn Trophy. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2021-11-19

Senast uppdaterad: 2021-11-19

Samarbetspartners

Sponsorer