Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Hyllad ledare i Falkenberg

Grattis Emma Boysen som precis tilldelats Stellan Bengtsson stipendium för sin roll som ungdomsledare i Falkenbergs Konståkningsförening. Och som förra året även fick utmärkelsen Årets sportförälder.

Ett stort grattis till att du tilldelats Stellan Bengtssons stipendium för din roll som ungdomsledare i Falkenbergs Konståkningsförening, hur känns det?

- Det känns jättekul, jag är rörd, hedrad och stolt. Jag blev väldigt förvånad, jag hade ingen aning om att jag skulle få stipendiet. Jag var i ishallen i Falkenberg när vi arrangerade en Slinga-tävling och så ropade de ut nyheten i högtalarna!

Förra året fick du även Scandics utmärkelse Årets sportförälder stort grattis till de dubbla utmärkelserna, vad gör dig till en bra idrottsförälder och ledare?

- Det är ju svårt att uttala om sig själv. Men jag tror att det är för att jag engagerar mig i alla åkare i föreningen, inte bara mina två egna barn som tränar här. För mig är energi, engagemang och genuin glädje nyckeln. Jag är ju själv gammal konståkare från Tibro och det är så roligt att se mina barn och andra barn och unga älska sporten lika mycket som jag har gjort och gör.

Berätta om din förening, Falkenberg konståkningsförening?

- Vår förening är en ung klubb, ishallen byggdes för drygt tio år sedan. Jag gick in i föreningen för ungefär fyra år sedan och vi har under de senaste åren arbetat hårt och byggt upp föreningen med en tävlingsverksamhet. I dag har vi totalt 120 åkare varav 50 är tävlingsåkare. Jag tror att det ibland kan vara en fördel att vara med om att bygga upp en förening, då kan vi tänka nytt. Finns ingen gammal kultur att ta hänsyn till men nackdelen är att man får kämpa mer för att få utrymme, istider och tränare. I etablerade klubbar finns oftast bättre förutsättningar med fler tränare och mer istid, men det kan bli bra ändå.

Vad är ditt tips till andra föreningar?

- Det första är att ha tålamod. Saker tar tid, men det löser sig oftast. Det handlar ofta om ”baby steps”, ett litet steg i taget. Sedan gäller det att vara målmedveten och att tro på sin sak. Vi har kämpat i flera år här i Falkenberg om att få istider och det börjar långsamt att bli bättre. Jag tror att en del tvekar att engagera sig för att de tror att det måste vara på ett visst sätt. Men alla behövs i föreningarna och man kan tänka om och tänka nytt. Behöver inte alltid göra som man har gjort. Kanske kan styrelsearbetet förenklas och viss verksamhet som skridskoskola slås ihop med exempelvis hockeyn, så har vi löst det här i Falkenberg för att optimera istiden.

Vad är det bästa med att engagera sig i en idrottsförening?

- Det är fantastiskt att se glädjen i barn och ungdomar när de utvecklas. Att vara med och dela det, det berikar mig mycket. Sedan får man ju många nya bekantskaper både bland vuxna och unga - det är roligt. Och alla behövs i en förening. Utan engagerade föräldrar eller andra kommer föreningslivet att upphöra i Sverige. Så gå bara ut och engagera dig - du får så mycket tillbaka!

Du är trebarnsmamma, egenföretagare och sitter både i styrelsen i föreningen samt jobbar som träningsansvarig, hur hinner du?

- Det gör jag inte alltid! Ibland är det tufft, men jag är bra på att ha många bollar i luften. Sedan behöver allt inte vara perfekt, så länge man gör det med hjärtat blir det bra.

Om Emma Boysen

Konståkning: Ansvarig för träningsverksamheten i Falkenbergs konståkningsförening. Började själv med konståkning som 5-åring hemma i Tibro, nu två döttrar som åker konståkning, och en son spelar ishockey.

Familj: Man och tre barn, bor i Falkenberg

Fritid: Förutom engagemanget i föreningen så blir det Pilates, streetdance eller en gofika på stan.

Aktuell med:  Tilldelats Stellan Bengtssons stipendium 2021 med motiveringen - "Med en gedigen bakgrund är pristagaren en fantastiskt hängiven barn- och ungdomstränare. Som en eldsjäl för sin sport tar hon också ansvar och är delaktig i klubbens övergripande arbete. Med en förmåga att pusha utan att pressa, under ledorden glädje, glöd och gemenskap, tilldelas därför Emma Boysen i Falkenbergs Konståkningsklubb Stellan Bengtsson-priset 2021.”

 

 

 

 

Publicerad: 2021-11-26

Senast uppdaterad: 2021-11-26

Samarbetspartners

Sponsorer