Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska medaljer i The Nordics

I helgens tävlingar i The Nordics i Hørsholm norr om Köpenhamn i Danmark knep Sverige tre medaljer. Andreas Nordebäck och Casper Johansson tog guld respektive silver i juniorer herrar och Oliver Praetorius brons i seniorer herrar.

- I juniorer herrar stod kampen om guld och silver främst mellan Andreas och Casper och de pushade varandra till att prestera på en hög nivå. Casper slog personligt rekord och Andreas var nära sitt. Vi ser att svensk konståkning ligger i framkanten på juniorherrsidan i de nordiska länderna, säger Sofia Borg, Team Leader som var på plats I Danmark.

I seniorer herrar tog Oliver Praetorius brons efter att ha klättrat en placering i friåkningen.

Elva åkare fanns på plats för att representera Sverige i The Nordics 2022. Från början bestod den svenska truppen av 25 åkare men inför tävlingarna togs beslut att inte sända ungdomarna till tävlingarna på grund av den ökade smittspridningen i samhället, och senare drabbades även truppen av återbud i junior- och seniorklasserna på grund av sjukdom.

- Det blev en lite mindre trupp än planerat men sammanhållningen bland åkarna på plats var fantastisk. Många upplevade att det var roligt att tävla som ett lag och representera sitt land. Hejjaropen ifrån sina lagkamrater på läktaren var viktiga.

Resultat svenska truppen

Seniorer damer  
Emma Kivioja 6:e plats
Isabelle Paulsson 7:e plats

Seniorer herrar  
Oliver Praetorius 3:e plats

Juniorer damer  
Lise Trulsson 13:e plats
Miranda Lundgren 7:e plats
Natalia Jansson 16:e plats
Selma Hellström 20:e plats

Juniorer herrar  
Adam Bjelke 6:e plats
Andreas Nordebäck 1:a plats
Casper Johansson 2:a plats
Jonathan Egyptson 5:e plats

Länk till resultatlistan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-02-01

Senast uppdaterad: 2022-02-01

Samarbetspartners

Sponsorer