Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagna till JVM Synkro: Team Spirit och Team Seaside

Team Spirit, Mölndals KK/Kungsbacka KK och Team Seaside, Tjörns KK, är uttagna att representera Sverige i årets junior-VM i synkroniserad konståkning. JVM går i Innsbruck, Österrike, den 17–19 mars.

- Team Spirit och Team Seaside har under säsongen visat en hög nivå och stigande formkurva under både samlingar och kvaltävlingar. Målsättning inför mästerskapen blir att prestera på högsta nivå. Inget av lagen har på grund av pandemin kunnat tävla internationellt och det blir därför extra spännande att se hur de står sig i internationell konkurrens, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbunden.

Junior-VM synkro avgörs i Innsbruck, Österrike, 17-19 mars Länk till annan webbplats.. Senast Junior-VM I synkro arrangerades var 2020 i Nottingham, England. 2021 års mästerskap ställdes in på grund av pandemin. Helena Ericson är uttagen till lagledare för den svenska JVM-truppen och Anna Nylén som domare.

Team Spirit


Foto: Daniel Klerfors, Figure skating Pictures

Team Spirit representerar Mölndals Konståkningsklubb och Kungsbacka Konståkningsklubb. De tränas av Malin Heidenfors, Karin Ahlgren och Cathrine Wiberg. Team Spirit tog en 7:e plats vid juniormästerskapen i Nottingham, England, 2020.

- Vi är givetvis otroligt glada att bli uttagna och återigen få representera Sverige på junior-VM. Det är en fantastisk känsla att äntligen få tävla internationellt igen och vi åker till junior-VM med målet att prestera så bra vi bara kan i båda våra program. 


Team Seaside


Foto: Anette Norén 


Team Seaside representerar Tjörns Konståkningsklubb. De tränas av Therese Hillberg och Jenny Sandberg. Team Seaside placerade sig på 8:e plats vid juniormästerskapen i Nottingham, England, 2020.

- Vi är stolta över att få representera Sverige på ett stort mästerskap och hoppas kunna prestera två bra åk. Det ska bli väldigt roligt att få träffa alla andra deltagande lag på plats i Österrike och vi är super taggade på att få tävla internationellt på junior VM i synkro i mars 2022.

 

 

Publicerad: 2022-02-04

Senast uppdaterad: 2022-02-04

Samarbetspartners

Sponsorer