Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nya kommittéer utvecklar konståkningen

Förbundsstyrelsen har beslutat att bilda fyra nya kommittéer inom förbundet. Allt för att utveckla svensk konståkning i linje med Strategi 2026. De fyra nya kommittéerna kommer att arbeta med var sitt sakområde.

- Vi har gått ifrån ett förslag till att ha en ny utvecklingskommitté till att i stället dela upp arbetet på fyra kommittéer. Dessa är sportutveckling, sportutveckling-synkro, utbildning och föreningsutveckling. Tanken är att arbetet kan bli mer fokuserat i fyra specialiserade kommittéer, säger Fredrik Lagergren, styrelseledamot och ansvarig för kommittéerna i förbundsstyrelsen tillsammans med Peter Levin.

Nu pågår rekrytering av ideellt arbetande personer till kommittéerna samt ordföranden för respektive kommitté. Ordförande för utbildningskommittén blir Ann-Marie Carell, tränare från Stockholm. Ordföranden för övriga kommittéer är inte beslutade av styrelsen ännu. Kommittén för sportutveckling Synkro håller på att etableras och kommer att presenteras vid SM för Synkro som hålls den 26–27 februari. 

- Inriktningen med fyra kommittéer i stället för en innebär förstås att betydligt fler personer behöver engageras – och det är bra! Ambitionen är att alla kommittéer skall ha fem till sju personer och kanske ytterligare en eller två personer som kan engageras vid behov. Vi tycker att det är positivt med ett stort och brett engagemang i konståkningen och det kommer att ge en bredare representation, en bättre transparens och en stabilare grund för framtiden. Men det kommer också att bli utmaningar att hålla samman och koordinera alla inblandade.

De nya kommittéerna kommer att tillsammans med övriga kommittéer vara en viktig del i svensk konståknings fortsatta utveckling i linje med Strategi2026.

Mer information om de nyinrättade kommittéerna publiceras på hemsidan när de är klara. Just nu söker förbundet förslag på namn till kommittén för föreningsutveckling. Tipsa gärna till fredrik.lagergren@skatesweden.se eller peter.levin@skatesweden.se

Nyfiken på övriga kommittéer? Här Länk till annan webbplats. hittar du information om Svenska Konståkningsförbundets kommittéer.

Publicerad: 2022-02-21

Senast uppdaterad: 2022-02-21

Samarbetspartners

Sponsorer