Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

I helgen avgörs SKF-trofén 2022

SKF-trofén – en av Sveriges stora konståkningstävlingar, går av stapeln i helgen i Uppsala. SKF-trofén är en av de få konståkningstävlingar i världen där singelåkare kan tävla mot varandra i lag.

I helgen är det dags för en av Sveriges stora konståkningstävlingar – SKF-trofén. I år äger tävlingen rum i Uppsala. Som värd för tävlingarna står Uppsala Allmänna Konståkningsklubb tillsammans med Svenska Konståkningsförbundet.

Det finns få konståkningstävlingar i världen där singelåkare kan tävla mot varandra i lag. I Sverige finns ett undantag, i den anrika SKF-trofén. SKF-trofén är en lagtävling där Sveriges olika distriktsförbund tävlar mot varandra. De 11 distrikten får ställa upp med 1 lag och varje lag ska bestå av minst 3 och max 9 åkare/par. Första tävlingen anordnades säsongen 1975/1976 i Sundsvall.

Vad: SKF-trofén
När: 4-6 mars
Var: Tävlingarna hålls i Upplands Bilforum Arena, Uppsala
Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-03-03

Senast uppdaterad: 2022-03-03

Samarbetspartners

Sponsorer