Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Förbundsforum: Nästa steg på den gemensamma vägen mot Strategi2026

I helgen som gick samlades stora delar av svensk konståkning på Arlanda för en dag med inspirationsföreläsningar och workshops om den gemensamma vägen framåt för svensk konståkning.

- Det var en viktig och givande dag tillsammans, men också väldigt rolig och inspirerande. I vårt utvecklingsarbete måste vi hela tiden ha i bakhuvudet för vilka vi gör detta arbete och vad vi vill att det ska leda till. Så många som möjligt, så länge som möjligt, och att vi har en samsyn om vägen framåt. Alla ska få göra sin resa i svensk konståkning - alla på is, säger Linda Neffler, Förbundschef.

Åkaren i centrum och att skapa förutsättningar för den individuella resan inom svensk konståkning var temat för dagen som inleddes med att svenska mästarinnan och olympiern Josefin Taljegård berättade om sin konståkningsresa. En annan resa inom svensk konståkning stod vuxenåkaren Jeanette Stenquist för som berättade om hur hon som vuxen kom tillbaka till den idrott som hon älskat som barn.

Dagen avslutades med en workshop i flera delar med fokus på utvecklingsområden, för förbund, distrikt och föreningar, som identifierats för att skapa förutsättningar för såväl idrott hela livet som för att nå internationell elit.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla som var med under Förbundsforum, både digitalt och på plats på Arlanda. Jag vet att det runt om i våra föreningar, distrikt och i våra kommittéer finns ett stort engagemang och hjärta för vår idrott och det blev än mer tydligt under Förbundsforum. Nu tar vi nästa steg framåt och vi gör det gemensamt, säger Helena Rosén Andersson, Förbundsordförande.

Publicerad: 2022-05-19

Senast uppdaterad: 2022-05-19

Samarbetspartners

Sponsorer