Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Bronsmedalj och säsongspremiär med mersmak för Nordebäck i Ostrava

Det blev en säsongspremiär med mersmak för Andreas Nordebäck som satte personliga rekord och tog bronsmedalj när JGP avgjordes i tjeckiska Ostrava. Medaljen är Sveriges första på JGP sedan 2010.

- Det är fantastiskt roligt för Andreas och hans tränarteam. I Ostrava visade Andreas att han fortsätter att utvecklas både tekniskt men framför allt i komponentpoängen. Han visade två riktigt bra åk men det finns också utrymme för en högre teknisk poäng om han sätter alla sina svårigheter med god kvalitet, säger Anna Burwall, sportchef.

Andreas Nordebäck gick in i tävlingen som sista startande i kortprogrammet och var näst intill felfri fram till sista piruetten. Med poängen 72,01 placerade Andreas sig på tredje plats inför friåkningen. Med en medalj inom räckhåll levererade Nordebäck en stark friåkning med bland annat två trippel axel och noterade när poängen lästes upp ett nytt personbästa i friåkningen med 140,36. Totalpoängen 212,37, också det ett nytt personbästa, innebar en svensk bronsmedalj. Guldet gick till Nozomu Yoshioka, Japan, följd av Italiens Nikolaj Memola.

Andreas Nordebäcks bronsmedalj är Sveriges första medalj på JGP sedan 2010 då Alexander Majorov tog brons, även då i Ostrava.

- Vi har en positiv utvecklingskurva just nu inom svensk konståkning vilket även förra säsongens resultat med två deltagare vid OS, fina resultat på EM och VM, bronsmedalj och topp-10  vid EYOF och finalplatser vid JVM för både dam och herr visade. Andreas bronsmedalj är ytterligare ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. 

Se medaljåken från JGP i Ostrava

Här  Länk till annan webbplats.hittar du hela resultatlistan.

Här Länk till annan webbplats. kan du se tävlingen i efterhand

Publicerad: 2022-09-05

Senast uppdaterad: 2022-09-05

Samarbetspartners

Sponsorer