Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Medalj för Nordebäck i Finlandia Trophy

Det blev en seniordebut med mersmak för Andreas Nordebäck som under fredagskvällen tog brons i Challengertävlingen Finlandia Trophy.

Andreas Nordebäck stod för en sensationell seniordebut i Finlandia Trophy som avgjordes under fredagskvällen i Esbo, Finland. Inför friåkningen låg Nordebäck på en fjärdeplats och efter en nästintill felfri friåkning med bland annat två trippel axel stod det klart att han i karriärens första seniortävling tog brons.

- Det är otroligt roligt med en bronsmedalj för Andreas men det är framför allt hur han genomför denna tävling som imponerar på mig. Han har inlett säsongen starkt och fortsätter utvecklas både tekniskt och presentationsmässigt, säger Anna Burwall, sportchef.

Nikolaj Majorov gjorde säsongens första tävlingsstart och klättrade två platser i friåkningen till 7:e plats.

- Nikolaj kom i denna tävling inte riktigt upp i den tekniska nivå som han har kapacitet för.  Presentationsmässigt gör han en bra tävling men tekniska misstag blir kostsamma. Trots detta åker han in på en 7:e plats vilket visar på hans kapacitet. Nu gäller det att få ihop helheten inför nästa tävling.

På lördag är det Josefin Taljegårds tur att göra säsongspremiär. Damernas kortprogram startar kl 13:40 och med startnummer 12 kliver Josefin Taljegård på isen ca 15:30. Följ tävlingarna via livestream Länk till annan webbplats..

 

Publicerad: 2022-10-07

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Samarbetspartners

Sponsorer