Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Europaungdoms-OS startar idag

Placeholder

Nina Fredriksson tävlar för Sverige i Europaungdoms-OS som startar idag i Italien. (Foto: Maria Jangbro)

Idag startar konståkningstävlingarna i Europaungdoms-OS, EYOF, i Italien. Sverige representeras av Nina Fredriksson.

Fjorton idrotter finns på programmet, däribland konståkning. De som tävlar är 14-18 år och 1 300 aktiva från 47 europeiska länder förväntas delta. EYOF arrangeras i italienska Friuli Venezia Giulia samt i Spittal, Österrike och Planica, Slovenien. Konståkningstävlingarna avgörs i Pontebba.

- EYOF brukar vara en väldigt rolig tävling att delta på då det är som ett mini-OS med de olika grenarna och en invigning där man tågar in landsvis, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Idag, onsdag, inleds konståkningstävlingarna med kortprogrammet flickor kl 12:00. Med startnummer två ser vi den nyblivna svenska juniormästarinnan Nina Fredriksson som denna säsong tog klivet in i landslaget och har en bra höstsäsong bakom sig.

- Nina gör sin första säsong i landslaget och hon har under hösten visat att hon kan konkurrera om framstående placeringar internationellt i sin åldersgrupp. Hon har hög teknisk nivå och sätter hon sina tekniska svårigheter kan det räcka långt, men det är ett tufft motstånd. Framförallt ska hon njuta av upplevelsen och den olympiska stämningen!

Senast Sverige tog en medalj i EYOF var 2022 i finska Vuokatti, då Casper Johansson tog silver.


Följ Nina Fredriksson i EYOF!


Publicerad: 2023-01-25

Senast uppdaterad: 2023-01-25

Samarbetspartners